ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Μεθοδευμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης των υπαλλήλων του πρώην ΕΤΑΑ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Απόφαση 33ου Συνεδρίου)
Εδώ και πάνω από 2 χρόνια η Διοίκηση του πρώην ΕΤΑΑ και στη συνέχεια η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, κυβερνητικά ΜΜΕ και ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, ξεκίνησαν μια οργανωμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης των υπαλλήλων του πρώην ΕΤΑΑ. 


Με αφετηρία την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ στις 14/10/2015 για "κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου", χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ΕΔΕ, φτάσαμε σήμερα στην προσωποποίηση του "παντός υπευθύνου", με πάνω από 20 συναδέλφους να έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα για έγγραφες εξηγήσεις.

Κανείς από όλους τους παραπάνω δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά προβλήματα (έλλειψη προσωπικού, μηχανογράφησης, ενιαίου κανονισμού λειτουργίας του ΕΤΑΑ, απαρχαιωμένος κανονισμός λειτουργίας και ασαφείς αρμοδιότητες) που είναι καταγεγραμμένα διαχρονικά σε αναφορές συναδέλφων, πορίσματα ελέγχων. Οι διοικούντες, παρόλο που επί σειρά ετών δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για να τα αντιμετωπίσουν, παραμένουν στο απυρόβλητο.

Στόχος όλων αυτών δεν είναι η λεγόμενη «εξυγίανση» αλλά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ πρώην και νυν Διοικήσεων, η τρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να περάσει η κυβερνητική πολιτική και οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις χωρίς αντιδράσεις και η μετακύλιση των διαχρονικών ευθυνών των Διοικήσεων στον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε έχουν γίνει ακόμα χειρότερες με την ενοποίηση του ΕΦΚΑ: έλλειψη προσωπικού-μηχανογράφησης, όγκος δουλειάς, πλημμελής εκπαίδευση/κατάρτιση των εργαζομένων, κενά/πολυπλοκότητα στη νομοθεσία-ασαφείς διαδικασίες, ελλιπής νομική υποστήριξη, έντονες καθημερινές πιέσεις από διοίκηση, ελλιπής εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στο κλίμα εκφοβισμού και θα υπερασπιστούμε με ενότητα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια απέναντι στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και όλων όσων την στηρίζουν.

Ζητάμε:
- Να σταματήσουν όλες οι διώξεις κατά εργαζομένων στο ΕΤΑΑ.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

- Εξασφάλιση του αναγκαίων υποδομών και υποστηρικτικών διαδικασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου