Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Στη Θεσσαλονίκη το 20ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών Καραμανλήδων

Δελτίο τύπου Συλλόγου Αξένων Καππαδοκίας
Με πολύ αγάπη για την Θεοσκέπαστη Καππαδοκία μας και με βαθύ σέβας στην διατήρηση - τη διάσωση και την διάδοση της Καππαδοκικής μας Πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σε πείσμα των καιρών, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι ενέργειες της οργάνωσης του Παγκόσμιου Ανταμώματος Καππαδοκών. 

Η Πρωτεύουσα της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η ομορφότερη πόλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας, υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά στη διάρκεια των 20 ετών το Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών «το 20ο Γαβούστημα».

Το 20ο Γαβούστημα θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» του Δήμου Παύλου Μελά, Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.

Σε κάθε μας αντάμωμα συμμετέχουν περίπου 14.000-15000 Καππαδόκες και Καππαδοκικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη.

Η λέξη «γαβούστημα» προέρχεται από το ρήμα γαβουστίζω που σημαίνει συναντιέμαι- ανταμώνω.

Πρόκειται για την μοναδική και κορυφαία συνάντηση των απανταχού Καππαδοκών εντός και έκτος της Ελλάδος, με στόχο την διαχρονική και συλλογική απότιση φόρου μνήμης και τιμής στις πατρογονικές μας ρίζες της Αγιοτόκου και Αγιοτρόφου Καππαδοκίας.

«Η ευθύνη της ανάληψης, η επιμέλεια της οργάνωσης αλλά και η επιτυχία του 20ου Γαβουστήματος, αποτελεί για τον Σύλλογό μας- τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αξενών Καππαδοκίας, μια μεγάλη πρόκληση κι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να το κερδίσουμε για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΜΑΣ» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης, καλώντας όλους τους Καππαδόκες να είναι παρόντες στη Θεσσαλονίκη γιατί στο Γαβούστημα της Θεσσαλονίκης θα εορτασθεί έκτος όλων των άλλων και η μεγάλη μας επέτειος των 20 ετών.

Το Γαβούστημα είναι η μοναδική αφορμή να έρθουν στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, οι Καππαδόκες , της 4ης και 5ης γενιάς Ελλήνων της Διασποράς.

Να γνωρισθούν οι νέοι μας , να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να μιλήσουν καραμαλίδικα, να χαρούν, να νιώσουν περήφανοι συνεχιστές της λαμπρής και μακραίωνης ιστορίας μας - που κρατάει από την αλησμόνητη πατρίδα μας την πανέμορφη Καππαδοκίας μας.

Γι αυτό άλλωστε και καθιερώσαμε το ΓΑΒΟΎΣΤΗΜΑ ΜΑΣ να γίνεται πάντα καλοκαίρι ώστε να είναι και αφορμή διακοπών για τους Καππαδόκες της Διασποράς.

Φέτος θα υποδεχθούμε Καππαδόκες- Καραμανλήδες της Διασποράς από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική την Ελβετία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Στοχεύοντας στην πατρογονική αφύπνιση της 3ης και 4ης γενιάς Καππαδοκών και λοιπών Μικρασιατών Προσφύγων, στο πρόγραμμα του Γαβουστήματος εντάσσουμε πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων: τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων μουσικής και χορού, πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες

Κωνσταντίνος Αβανίδης

Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκών
Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων
Τηλ.:6977-700420 Email: abanidis@hotmail.com

Νίκη ΣτρατηλάτηΔημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου - Εκτελεστικής Οργάνωσης & Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.6977-877698 stratilatiniki@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.