Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σκρα

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε τον Δήμο Παιονίας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μάχη του Σκρα. 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης - Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο , το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Παιονίας στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας παρίσταται και λαμπρύνει με την παρουσία του την Παιονία. 

Σε αυτό εδώ το μέρος, στο Ηρωικό Σκρα, δόθηκε μια μάχη της οποίας η τελική έκβαση εξέπληξε τόσο τις συμμαχικές δυνάμεις όσο και τις εχθρικές, « η μνήμη της νικηφόρας μάχης του Σκρα, ακόμα και με την τυποποίηση που δημιουργεί η επανάληψη του εορτασμού της, αναδεικνύει αυτή τη συλλογική συνείδηση που επιβάλει σε όλους μας να σταματήσουμε για λίγο την ατομική μας πορεία και συλλογικά πλέον να ξανασκεφθούμε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του εξήρε τον πατριωτισμό των αγωνιστών που με την αυτοθυσία τους απέδειξαν πως ο Ελληνικός λαός ενωμένος μπορεί και γράφει λαμπρές σελίδες ιστορίας. Όσον αφορά τις σχέσεις μας με τους γείτονες, αυτοί θα πρέπει να σέβονται την ιστορία και το διεθνές δίκαιο και να μη εγείρουν αλυτρωτικά ζητήματα προχωρώντας σε αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματός τους. 

Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, οι εξ ανατολών γείτονές μας θα πρέπει να σεβαστούν τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων και να μην αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτως ώστε να συμπλεύσουμε ειρηνικά σε μια κοινή Ευρωπαϊκή πορεία.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Παπαδάκης Ν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Σκρά έκλεισαν με την παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων Κρήτης και Λέσβου και την απονομή επάθλων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους νικητές της πορείας ειρήνης και στους τρεις μαθητές που πρώτευσαν στον διαγωνισμό παραγωγής γραπτού λόγου με θέμα:¨ Η μάχη του Σκρα: ένας σημαντικός σταθμός της σύγχρονης ιστορίας μας».

Το μεσημέρι της Κυριακής έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Πολύκαστρο η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Παιονίας ενώπιον πλήθους προσκεκλημένων.

Έπειτα παρατέθηκε γεύμα από τον Δήμαρχο Παιονίας προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Παραστατίδης Θεόδωρος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπίκος, ο Διοικητής 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας ΠΖ Ταξίαρχος κ. Ναλμπάντης Αθανάσιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ζησιμόπουλος Νικόλαος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Κιλκίς κ. Ταλαμπίρης Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κιλκίς κ. Βεργίδης Ανδρέας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς κ. Καραμισάκη Μιχαλία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δήμου Παιονίας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Παιονίας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας, ο Πρόξενος της Γαλλίας κ. Philippe Ray, Πρώην Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς Ιωάννης, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, οι Διοικητές της Π.Υ. Κιλκίς και Γουμένισσας, Πρώην Δήμαρχοι της Παιονίας, ο Δ/ντής των ΚΑΕ Ευζώνων, Προϊστάμενοι και Διευθυντές Υπηρεσιών του Νομού, Εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κων, του Συλλόγου Αποστράτων Αξ/κων και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κιλκίς, η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λημνίων Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκρα καθώς και μέλη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.