Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Δημόσια διαβούλευση για την ονομασία των Σκοπίων

"Μετά το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «Μακεδονία» στην επικείμενη οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων επιβάλλεται η μετάδοσή του σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, κοινωνικούς φορείς (πολιτιστικοί Σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εμπορικό επιμελητήριο, σύλλογοι πολυτέκνων κτλ), την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια & Δήμοι) και τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. 

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης να αφουγκραστούν τη βούληση του λαού, όπως θα αποτυπωθεί δια των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να την μεταφέρουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για το μέλλον του τόπου, βγαλμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμένο διάλογο. Τα πρακτικά της δημόσιας διαβούλευσης θα κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Σύντομη ιστορική αναδρομή της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Τοποθετήσεις κοινωνικών φορέων (διάρκειας 2 λεπτών)

Τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης (διάρκειας 5 λεπτών)

Τοποθετήσεις Βουλευτών

Ερωτήσεις από το κοινό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν να εκπροσωπηθούν με τοποθέτηση διάρκειας 2 λεπτών παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβ. 2018 στο info@popsm.gr"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Βλάχων

Πανελλήνια Ομοσπονδία θρακικών Σωματείων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης

Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.