Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κινητοποίηση για τη δίκη του μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του μέλους της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, Ρίας Αλτιπαρμακίδου, η οποία συνελήφθη στις 7 Νοέμβρη 2016 έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του τότε διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου Χονδροματίδη Τάσου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές, για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όπως η ταχύτατη επέμβαση της αστυνομίας, η μεταφορά του μέλους της ΚΝΕ στην εισαγγελία ύστερα από έγκληση του τότε διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης, όπως τα εμπόδια που μπήκαν στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και αντιπροσωπείας του ΚΚΕ να εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, καθώς και η εριστική στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς στην αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί, είναι πλέον γνωστά και δείχνουν πως όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα μόνο τυχαία περιστατικά δεν ήταν.

Ειδικά σε μία περίοδο όπου οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργάνωναν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονταν για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου.

Από εκείνη την ημέρα πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, ενώσεων γονέων, συλλόγων γυναικών, εκπαιδευτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, μεμονωμένων εργαζόμενων και ανθρώπων του μόχθου έχουν καταδικάσει τη στάση του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους.

Εδώ βρίσκεται η ουσία της δίωξης, γιατί αυτή ασκήθηκε, με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται δηλαδή στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και η ΤΟ Κιλκίς της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018, στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς και σε πορεία μέχρι τα δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.