Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

"Τι έχει να πει ο Φιλοζωικός για τις επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών στο Κιλκίς;"

Εσείς ρωτάτε, οι υπεύθυνοι απαντούν
Η Γνώμη ξεκινά την στήλη αυτή μετά από τη μεγάλη επιτυχία που είχε στην έντυπη έκδοσή της.
Στείλτε τη δική σας ερώτηση επώνυμα ή ανώνυμα στο info@kilkisnet.gr
Η Γνώμη αναλαμβάνει την υποχρέωση να ρωτήσει τους αρμοδίους και να δημοσιεύσει χωρίς σχολιασμό και λογοκρισία τόσο την ερώτηση όσο και την απάντηση.


Ερώτηση αναγνώστη της Γνώμης
Τούς τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει επιθέσεις σε πολίτες από αδέσποτα σκυλιά,φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους με τα παιδιά μας. Τι έχει να πει για αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς; 

Απαντά η Αλεξία Παναγιωτίδου
Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς 
"Αρχίζοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω πως για τα αδέσποτα ζώα υπεύθυνος είναι ο Δήμος,ο ρόλος ενός φιλοζωικού συλλόγου είναι καθαρά συμβουλευτικός, ο Δήμος οφείλει να έχει σωστές εγκαταστάσεις για επιθετικά και άρρωστα ζώα, κάτι το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Ο σκύλος από τη φύση του δεν είναι επιθετικό ζώο, την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του τον διαμορφώνουν οι καταστάσεις οι οποίες ζει και οι άνθρωποι που υπάρχουν γύρω του. Δεν υπάρχουν επιθετικές ράτσες όπως παλαιότερα πιστεύαμε αλλά ιδιοκτήτες οι οποίοι τα μεγαλώνουν θέλοντας να τα κάνουν επιθετικά και όταν αργότερα δεν μπορούν να τα ελέγξουν ούτε οι ίδιοι, τα αφήνουν ελεύθερα, με πολλά τέτοια περιστατικά σε χωριά του νομού μας.

Σε ότι αφορά τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης τα οποία ζούσαν αρμονικά μαζί μας για χρόνια και εκδήλωσαν επιθετικότητα οι λόγοι είναι πολλοί.


Πρόσφατα ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατήγγειλε δύο άτομα τα οποία κυκλοφορούσαν στην οδό 21 Ιουνίου κρατώντας τη γνωστή μαγκούρα και έδιωχναν, φωνάζοντας,τα ζώα και πολλές φορές χρησιμοποιούσαν με βία τη μαγκούρα πάνω τους, ένα από αυτά, ήρεμο ζώο για χρόνια βρισκόμενο σε άμυνα επιτέθηκε σε έναν από αυτούς.

Οι δύο αυτοί κύριοι δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν για τις πράξεις τους οι οποίες δυστυχώς έχουν συνέπειες πλέον σε όλους μας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και κύριος λόγος για τον οποίο κάποια σκυλιά της πόλης έχουν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά και για τον οποίο λόγο επί χρόνια ο φιλοζωικός σύλλογος Κιλκίς ζητά την προσοχή και επίλυση του προβλήματος από τον Δήμο Κιλκίς είναι ο μεγάλος αριθμός σκύλων που ζουν στην περιοχή ΧΥΤΑ (σκουπιδότοπος) πεινασμένα, ανεμβολίαστα και κυρίως αστείρωτα με αποτέλεσμα να αναπαράγονται διαρκώς. Ζώα σε ημιάγρια κατάσταση μεγαλώνοντας χωρίς τη ανθρώπινη παρουσία.

Τα ζώα αυτά επιβίωναν μέχρι τώρα τρώγοντας από τα σκουπίδια, ο χώρος όμως πλέον περιφράχτηκε με αποτέλεσμα μία μεγάλη αγέλη από αυτά να έρχεται τις βραδυνές ώρες μέσα στην πόλη προς αναζήτηση τροφής, μαλώνοντας και αλλάζοντας την συμπεριφορά των ζώων της πόλης.

Ο φιλοζωικός σύλλογος προσπάθησε να το αποτρέψει δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα καθώς καθυστέρησε το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου για 2 μήνες και με τούς μηδαμινούς μας πόρους που περιορίζονται σε δωρεές του κόσμου δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο όγκο των ζώων.

Τα αδέσποτα ζώα του Κιλκίς και όλης της Ελλάδας είναι ανθρώπινο αποτέλεσμα, θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ζούμε μαζί τους με σεβασμό, λίγο νερό, λίγη τροφή, λίγη αγάπη και θα δούμε όλοι πως το αδέσποτο ζώο αν του δώσουμε τα σωστά ερεθίσματα θα επιλέξει να μας αγαπήσει από το να μας επιτεθεί γιατί ο σκύλος από τη φύση του είναι συντροφικό ζώο και αναζητά την ανθρώπινη παρουσία."

Στείλτε τη δική σας ερώτηση επώνυμα ή ανώνυμα στο info@kilkisnet.gr
Η Γνώμη αναλαμβάνει την υποχρέωση να ρωτήσει τους αρμοδίους και να δημοσιεύσει χωρίς σχολιασμό και λογοκρισία την απάντηση.


1 σχόλιο:

  1. Σωστό, αληθινό και δίκαιο Αλεξία!!!
    Ο Θεός είπε "Αγαπάτε τον άνθρωπο" και το άκουσε μόνο ο σκύλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.