Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η Επιχειρηματική Ηθική ως μέσο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Και ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, και ως πνευματικό τέκνο του πατρός Επιφανίου Θεοδωρίδη, ιδιαίτερα όμως εξαιτίας της σχέσης μου με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ανθή Ισμήνη Ναούμη Παπασπανού, η οποία αναπτύχθηκε κατόπιν πολλαπλών ομιλιών που διοργανώθηκαν σε διάφορες περιοχές από το σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” σε σχέση με την διατροφή, και οι οποίες ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν, αποφάσισα να παρακολουθήσω την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 την εκδήλωση με θέμα “Ηθική & Επιχειρηματικότητα” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ» του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο κάθε ομιλητής φυσικά ανέλυσε το θεματικό του πεδίο όσον αφορά στην ηθική και την επιχειρηματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσε. Ερωτήματα πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν σε πολλούς παρισταμένους τα οποία δυστυχώς λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας της εκδήλωσης δεν μπόρεσαν να τεθούν και φυσικά ούτε και να απαντηθούν. 

Ουσιαστική όμως υπήρξε η παρέμβαση του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, συμβούλου της ΑΝ.ΚΙ, θέτοντας το θέμα της ηθικής και της επιχειρηματικότητας υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. 

Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στο Δημήτριο Κατσαρέλλο που μέσα σε καιρούς αμφισβήτησης για το καθετί, συντόνισε μία εκδήλωση με ένα θέμα όχι και το συνηθισμένο που αγγίζει όμως τόσους πολλούς, από τον πιο απλό καταναλωτή, όπως με πολύ απλά κατανοητά λόγια ανέπτυξε η διατροφολόγος Ανθή-Ισμήνη Ναούμη στην εισήγησή της, μέχρι και τον πιο βαθυστόχαστο πολίτη όπως μας ανέφερε ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρίδης μέσα από την θρησκευτικού περιεχομένου ανάπτυξή του.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η ηθική στην επιχειρηματικότητα είναι ένα ποθούμενο, ένα ζητούμενο που “περιβάλλεται” από πάμπολλους παράγοντες που άγουν και περιφέρουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πρέπει πρώτα και κύρια να επιβιώσουν με την εξασφάλιση “του άρτου του επιούσιου” και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ανάβαση προς την κορυφή των ηθικών αξιών οι οποίες δυστυχώς ή ευτυχώς την εποχή που διανύουμε για τους περισσότερους είναι το κέρδος (οικονομία) και για πολύ λίγους έως ελάχιστους η πνευματική άνοδος (τιμιότητα).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.