Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ανάρτηση δασικών χαρτών Τ.Κ. Πολυκάστρου και Πευκοδάσους Δήμου Παιονίας

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης απέστειλε στον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβαση του ώστε το πρόβλημα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών για την Δ.Κ. Πολυκάστρου και Τ.Κ. Πευκοδάσους να διευθετηθεί μέσω της παροχής δυνατότητας προβολής αντιρρήσεων από τους κατοίκους της περιοχής που θίγονται.
Ο δασικός χάρτης πλέον έχει κυρώσει ως δασικές εκτάσεις, εκτάσεις με παντελή απουσία βλάστησης. Την εποχή που είχαν αναρτηθεί οι εν λόγω δασικοί χάρτες, το όλο ζήτημα δεν είχε λάβει τις δέουσες διαστάσεις και ως εκ τούτου δεν είχαν υποβληθεί αντιρρήσεις. Η ενημέρωση ήταν πλημμελής με συνέπεια να βρεθούν αρκετοί πολίτες έχοντες έννομο συμφέρον προβολής αντιρρήσεως προ τετελεσμένου γεγονότος.

Έτσι, δεν ικανοποιήθηκε το πνεύμα του νομοθέτη όσον αφορά την ενημέρωση, η νομοθεσία έχει αλλάξει ως προς το χαρακτηρισμό εκτάσεων και έρχεται σε αναντιστοιχία με τον κυρωμένο δασικό χάρτη. Αν δεν υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος, θα καταστραφεί οικονομικά η περιοχή, χωρίς ουσιαστικό και πραγματικό λόγο, ενάντια στη βούληση της πολιτείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.