Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Προσηλυτισμός, ιεροσυλία ή αληθοφανής προβολή της ιστορίας σε κιτς έκδοση;

Holy Land Experience στις ΗΠΑ
Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε τι συνέβη την περίοδο που έζησε Ο Ιησούς Χριστός. Να μελετήσετε την Καινή Διαθήκη ή κάποιο άλλο αξιόπιστο ιστορικό βιβλίο, να επισκεφτείτε το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ ή την Παλαιστίνη γενικότερα, η ακόμη και να δείτε τις κινηματογραφικές ταινίες που συνήθως παίζονται στη τηλεόραση την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. 
Υπάρχει επίσης ένας ακόμη τρόπος και αυτός είναι να επισκεφτείτε ένα πάρκο !
Η Holy Land Experience είναι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο παρουσιάζει με αληθοφανή και εντυπωσιακό τρόπο, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους.

Το στήσιμο και η διακόσμηση του πάρκου θα σας μεταφέρει στην αρχαία Ιερουσαλήμ, ενώ θα βιώσετε σε εντυπωσιακές θεατρικές αναπαραστάσεις ότι μάθατε στο σχολείο ή αλλού, με τον Ιησού ακόμη και να φωτογραφίζεται μαζί σας, όταν φυσικά κατέβει από το Σταυρό το Μαρτυρίου, ή πριν...

Η Holy Land Experience άνοιξε το Φεβρουάριο του 2001, κάτω από τις διαμαρτυρίες της Εβραϊκής κοινότητας η οποία ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός του πάρκου ήταν να προσηλυτίσει τους Εβραίους προς τον Χριστιανισμό, κάτι που αρνήθηκαν οι εμπνευστές του πάρκου. 

Το πιθανότερο επίσης, θα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις και από πλευράς κάποιων Χριστιανών, οι οποίοι θα θεωρούσαν κάτι σαν ιεροσυλία να προβληθεί η ιστορία του Ιησού με αυτό τον κιτς τρόπο. 

Επιπλέον στο πάρκο υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, αλλά και θέατρα που παίζουν ζωντανή μουσική και θεατρικές παραγωγές. Επίσης πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές, εκδηλώσεις, αλλά και Βιβλικές μελέτες για το ευρύ κοινό, ενώ το 2002 άνοιξε και ένα μουσείο σχετικά με τους Άγιους Τόπους.

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και η Adventure Land, με εκθέματα αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως τοίχος αναρρίχησης, κατάστημα παιχνιδιών, παιδικό θέατρο, κέντρο αναψυχής, αλλά και ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής.

Το κόστος εισόδου για τους ενήλικες, εφήβους και παιδιά είναι 50, 35 και 20 δολάρια αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.