Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

"Άγιε μου Βασίλη, το όνομά μου είναι Ευγενία"

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Τα πρόσωπά μας, κολλημένα στο τζάμι, προσμένουν την πρώτη χιονονιφάδα. Μυρωδιά από κανέλα και γαρύφαλλο, έχει σπάσει τα ρουθούνια μας από τα μόλις ξεφουρνισμένα μελομακάρονα. Ίχνη από άχνη, στο χρυσοκέντητο τραπεζομάντηλο, προδίδουν ότι κάποιος έφαγε και δεύτερο κουραμπιέ για απογευματινό, μπορεί και τρίτο.

Στα αυτιά μας ακόμα ηχούν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και οι μελωδικές καμπάνες της εκκλησιάς. Γεννήθηκε ο Χριστός μας, και γέμισε την ψυχή μας με ελπίδα! Τα παιδιά κάθονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με σκόρπια κουτιά από ‘’monopoly’’ και ‘’γκρινιάρη’’ στα πόδια τους, απολαμβάνουν ανέμελα τις διακοπές τους, γελώντας και φωνάζοντας.

Καθαρίζω μανταρίνια για όλους και πετάω τις φλούδες στο αναμμένο τζάκι. Τους παρατηρώ σιωπηλή, και αισθάνομαι την καρδιά μου να φουσκώνει από αγάπη και τρυφερότητα, να μεγαλώνει, να ξεχειλίζει. Είμαι τόσο ευλογημένη, που τους έχω δίπλα μου!

Το βλέμμα μου πέφτει στο καινούργιο σημειωματάριό μου, δώρο των αγαπημένων μου, για την ονομαστική μου γιορτή. Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το 2018! Πώς κυλούν έτσι τα χρόνια; Σαν νερό! Θυμάμαι παλιά, μικρούλα, που περίμενα την Πρωτοχρονιά για να πάρω το δώρο που είχα ζητήσει από τον άγιο.

Σκέφτομαι να γράψω και τώρα, το δικό μου γράμμα στον ‘Αι Βασίλη. Τι να του ζητήσω άραγε; Το καλοξυμμένο μολυβάκι μου, ακουμπά το αρωματισμένο χαρτί με το κιτρινωπό χρώμα. Με αποφασιστικότητα ξεκινώ το γράμμα μου:

Αγαπημένε μου, Άγιε Βασίλη

Το όνομά μου είναι Ευγενία, και είμαι 39 χρονών. Ήμουν πολύ καλή μαμά και νοικοκυρά, φέτος! Αλήθεια! Συγύριζα και καθάριζα, προσεχτικά, όλο το σπίτι. Όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά! Δεν έκρυψα, ούτε μία σοκολάτα, για να τη φάω μόνη μου το βράδυ, και έβρασα μπρόκολο για τα παιδιά, ελάχιστες φορές, μετρημένες στα δάκτυλα.

Δεν τους πίεσα… πολύ, για να διαβάσουν τα μαθήματά τους και τους άφησα να δουν το καινούργιο ‘’Star Wars’’ και λίγο Σπαλιάρα από το ‘’Survivor’’. Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλούς άλλους, που σίγουρα γνωρίζεις, θα ήθελα για φέτος, για μένα και τους γύρω μου, πολλά χαμόγελα, πολλές όμορφες καθημερινές στιγμές, πολύ υγεία, πολύ αγάπη, περισσότερη κατανόηση και λιγότερη γκρίνια!

Τώρα… αν σου περισσεύουν και τέσσερα εισιτήρια για Παρίσι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα (ξενοδοχείο 5 αστέρων, διατροφή στα καλύτερα εστιατόρια και επίσκεψη στην Disneyland) δεν θα έλεγα κι όχι!

Ευχαριστώ!

Ευγενία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.