Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Κιλκίς: Πρόγραμμα Στήριξης Ευάλωτων Νοικοκυριών, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί για δεύτερη χρονιά πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών, μέσω χρεωστικής κάρτας, για την αντιμετώπιση του χειμώνα. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. στο Κιλκίς, τα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα και τον Πειραιά και χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. 

Η διανομή των καρτών και η πίστωσή τους έχουν ολοκληρωθεί. Η οικονομική ενίσχυση αφορούσε στην κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην αγορά ατομικών ειδών όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα, κ.ά. για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2017. 

Στόχος του προγράμματος ήταν όλα τα νοικοκυριά που συμμετείχαν σε αυτό να εξασφαλίσουν θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα. 

Η αξία που μεταφέρθηκε, μέσω της κάρτας, κυμαινόταν μεταξύ 120 € και 330 € για κάθε μήνα με την αντίστοιχη προσαύξηση ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: 


Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από τους καταλόγους των ευάλωτων νοικοκυριών που εξυπηρετεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε και εξυπηρετούμενους της Μητρόπολης Ιωαννίνων.  Η επιλογή του συνόλου των δικαιούχων έγινε με βάση συγκεκρινένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.