Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Στέγαση 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς: "Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν"

Μπετά του 2ου ΕΠΑΛ. Κολώνες όπου ​τα σίδερα δεν κατεβαίνουν στα θεμέλια και χωρίς συνδετήρες (στεφάνια-τσέρκια)
Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Από τον Δεκέμβριο του 2016 βγήκε στην επιφάνεια το κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Μετά από τον σεισμό, μικρής κλίμακας των 4,3 Ρίχτερ, το κτίριο ελέγχθηκε και βρέθηκε ακατάλληλο προς χρήση. Η ακαταλληλότητα του κτιρίου προϋπήρχε από το 2006-2008 σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, επικαλούμενες μελέτες αρμοδίων μηχανικών.

Από τους τότε ελέγχους, τους τωρινούς ελέγχους, αποφάνθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες, Μηχανικοί, πως το κτίριο είναι ακατάλληλο διότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κτιρίου ήταν ακατάλληλα και ευτελής δυναμικότητας, δεν εφαρμόστηκαν τα υλικά των μελετών. Μπετά ακατάλληλα, σίδερα κακώς τοποθετημένα κ.λ.π.

Το κτίριο αυτό κατασκευάσθηκε για να στεγάσει μαθητές, εκπαιδευτικούς ανθρώπους τις καθημερινότητας. Έγιναν οι σχετικές μελέτες, υπήρξαν άνθρωποι που επέβλεπαν την πορεία του έργου, μηχανικοί που παρέλαβαν το έργο, όλοι αυτοί πληρώθηκαν με υπέρογκα ποσά θα τολμήσω να πω, για να παραδώσουν ένα σωστό δημόσιο κτίριο για τους πολίτες ενός κράτους, που φορολογούνται και έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν ότι τους προσφέρει το κράτος για την καθημερινή τους διευκόλυνση και στην προκειμένη περίπτωση την μόρφωση των παιδιών τους.

Αφού όμως το κτίριο αυτό είναι ακατάλληλο διότι δεν εφαρμόστηκαν οι μελέτες όσο αφορά τα υλικά, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις των μηχανικών, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες από τους εμπλεκόμενους στην κατασκευή μέχρι αυτούς που παρέλαβαν το κτίριο, και σε αυτούς που ενώ υπήρχε η απόφαση της ακαταλληλότητας του κτιρίου αδιαφόρησαν και συνέχισε η λειτουργία του σχολικού κτιρίου.

Σχετικά έγγραφα, μελετών, ελέγχων παλιών και νέων υπάρχουν στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Σήμερα πολλοί φωνασκούν τι θα γίνει με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ. Εγώ τότε δεν ήμουν ούτε Βουλευτής ούτε κάν Πολιτευτής κόμματος, αυτοί όμως που ήταν τι έκαναν από τότε μέχρι τώρα;

Η λύση για την στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, Είναι εύκολη και το λέω πολλές φορές. Να φύγουν οι φοιτητές του Α.Τ.Ε.Ι Κιλκίς από τα κτίρια του ΟΑΕΔ όπου φιλοξενούνται και να πάνε στο δικό τους νέο κτίριο και στο κτίριο του ΟΑΕΔ που θα αδειάσει, να μπουν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ. 

Το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνεται η μετακόμιση των φοιτητών του Α.Τ.Ε.Ι. Κιλκίς. Από τον Μάιο του 2017 και μέχρι τώρα ασχολούμαστε με την καθαριότητα του νέου κτιρίου. Ρωτάω λοιπόν δημοσίως τους υπεύθυνους μπροστά και πίσω από την κουρτίνα: ποια η σκοπιμότητα της καθυστέρησης μετακόμισης του Α.Τ.Ε.Ι Κιλκίς στο κτίριο του και να λυθούν όλα τα προβλήματα φοιτητών και μαθητών;

1 σχόλιο:

  1. 1.Ας ενημερώσω τον κ. Τατίδη ότι, ούτε τότε ούτε τώρα είναι βουλευτής,
    οπότε περιττή η διευκρίνηση. 2. Όταν προτείνουμε λύση σ ένα πρόβλημα, δεν παζαρεύουμε την περιουσία των άλλων (του ΟΑΕΔ εν προκειμένω) αλλά κάνουμε προτάσεις για δική μας, ή άντε, για δημόσια περιουσία! Και η περιουσία του ΟΑΕΔ, δεν είναι δημόσια! Ανήκει στους εργαζόμενους και συνταξιούχους που τη δημιούργησαν. Γιατί Δε συνέβαλαν όλοι οι Έλληνες σ αυτήν. Ούτε το κράτος φυσικά! 3. Άντε έχετε συντομότερο λύση, να μας την πείτε, γιατί αυτή έχει δρομολογηθεί από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.