Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Ερώτηση Γεωργαντά για την συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακοπαραγωγών

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σε συναντήσεις του με βαμβακοκαλλιεργητές του Νομού έγινε αποδέκτης της ανησυχίας τους για τη φετινή παραγωγή. 

Συγκεκριμένα ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν το όριο των 180 κιλών ανά στρέμμα προκειμένου να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και ζήτησαν την παρέμβαση του. Ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε σήμερα στη Βουλή σχετική ερώτηση.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Η φετινή χρονιά για τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή αλλά και οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Ειδικά οι βαμβακοκαλλιεργητές στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκτός από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν να αντιμετωπίσουν και το πράσινο σκουλήκι το οποίο έπληξε τις καλλιέργειες. Για την αντιμετώπισή του από την πλευρά των παραγωγών έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες οι οποίες όμως δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού το πράσινο σκουλήκι αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Στην παρούσα χρονική περίοδο της συγκομιδής του βαμβακιού υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν των 180 κιλών ανά στρέμμα το οποίο ισχύει στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προκειμένου να δικαιωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος. Το γεγονός αυτό θα έρθει να προστεθεί στην ήδη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση.

Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει μειωθεί το πλαφόν για να δικαιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεστε να μειώσετε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τη φετινή παραγωγή το όριο των 180 κιλών ανά στρέμμα προκειμένου οι παραγωγοί βάμβακος να μην αποκλειστούν από τη συνδεδεμένη ενίσχυση;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου