Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ συνεχίζει τη λειτουργία της στην Νέα Καβάλα

Δελτίο τύπου Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ"
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, πιστή στο 25χρονο όραμά της να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, συνεχίζει την παρουσία της στον προσφυγικό καταυλισμό της Νέας Καβάλας.


Η Οργάνωση από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 βρέθηκε στο πλευρό ασυνόδευτων ανηλίκων, ανηλίκων με συγγενείς όχι πρώτου βαθμού, καθώς και ανηλίκων παιδιών με τους γονείς τους στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς. 


Ενδεικτικά για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, η Οργάνωση υποστήριξε 169 εξυπηρετούμενους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών σε κίνδυνο, ενώ από το διάστημα του Ιανουαρίου έως τον Σεπτέμβριο του 2017 περίπου 80 υποθέσεις ανά μήνα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό η ΑΡΣΙΣ ανέλαβε τη συνολική διαχείριση υποθέσεων παιδικής προστασίας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική υποστήριξη, παροχή ειδών ρουχισμού και υγιεινής), την υποστήριξη ανηλίκων σε Προστατευτική Κράτηση στο Νομό Κιλκίς, καθώς και τη δημιουργία Youth Center για έφηβους 12-18 ετών.

Πλέον, το πρόγραμμα έχει περάσει στη δεύτερη φάση του, όπου θα διατηρηθεί ο ίδιος σκελετός υπηρεσιών και θα προστεθεί μία σειρά νέων δράσεων.

Αναλυτικά, θα γίνουν παρεμβάσεις στον προσφυγικό πληθυσμό της Νέας Καβάλας, με στόχο την ενδυνάμωσή του και την ευκολότερη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα παιδικής προστασίας και έμφυλης βίας. 


Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση υποθέσεων έμφυλης βίας στον γενικό πληθυσμό, ενώ, τέλος, η ομάδα της ΑΡΣΙΣ, σε συνεργασία με ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, θα αναλάβει τον εντοπισμό και την υποστήριξη ανηλίκων ή θυμάτων έμφυλης βίας στις περιοχές αυτές.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6957832088 ή στο email neakavala@gmail.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.