Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη συμμετοχή, ισχυρή παράταξη

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης*
Με αφορμή τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, το στοιχείο που ανιχνεύεται έντονα από πολίτες και πολιτικά στελέχη είναι ότι η Δημοκρατική Παράταξη τίθεται και πάλη επικεφαλής στον αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου για προκοπή και ευημερία.

Η πολιτική διεργασία που αναπτύσσεται με αφορμή αυτές τις εκλογές αποκτά πλέον κινηματικά χαρακτηριστικά ελκύοντας ολοένα και περισσότερους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Η ομόφωνη επιλογή του πολιτικού συνεδρίου του Ιουνίου μετά από πρόταση της Φώφης Γεννηματά να προχωρήσει η παράταξη άμεσα σε εκλογή επικεφαλής από την βάση δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις, μιας και όλες οι τάσεις του χώρου λειτουργούν πλέον σε πορεία σύνθεσης και ταυτόχρονα οι πολίτες επαναπροσεγγίζουν τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς. Το τελευταίο φαίνεται έντονα από τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, με τις οποίες δίνεται και η ευκαιρία σε πολίτες και πολιτικά στελέχη για γόνιμο και ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Το κυρίαρχο μήνυμα που βγαίνει από όλες τις συναντήσεις είναι η ισχυρή θέληση πολιτών και στελεχών της κεντροαριστεράς για ενότητα του χώρου τώρα και την επόμενη μέρα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η παράταξη μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μόνο όταν όλες οι τάσεις και οι δυνάμεις του χώρου λειτουργούν με σύμπνοια και ομοψυχία. Η δέσμευση όλων των υποψηφίων με βάση την πρόταση της Φώφης Γεννηματά ότι την επομένη των εκλογών θα είναι υποψήφιοι με σταυρό με την Δημοκρατική Συμπαράταξη όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές, δείχνει ανταπόκριση των υποψηφίων και στο κάλεσμα της βάσης για ενότητα.

Η ενότητα ταυτόχρονα σφυρηλατείτε και από την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία. Όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν τόσο μειώνεται η πιθανότητα κάποιος εκ των υποψηφίων να θεωρήσει ότι μια ενδεχόμενη μικρή συμμετοχή, του παρέχει το ηθικό ανάστημα να αμφισβητήσει την πολιτική ουσία του εγχειρήματος και άρα να θέσει εαυτόν εκτός διαδικασιών. Η υψηλή συμμετοχή ταυτόχρονα θα δώσει και νέα δυναμική στην παράταξη ωθώντας τον πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας σε κυρίαρχο ρόλο στα ευρύτερα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε διαχρονικά πυλώνας των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην χώρα. Συντέλεσε καθοριστικά στην διεύρυνση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, στην κοινωνική απελευθέρωση, στην κοινωνική ισότητα, στην εθνική ανεξαρτησία, στην εμπέδωση του αισθήματος ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί και δικαιούται να ορίζει τη μοίρα του, στην είσοδο της χώρας στον πυρήνα των Ευρωπαϊκών εξελίξεων, στον διαρκή εκσυγχρονισμό δομών και υποδομών στον Ελληνικό χώρο. Το συλλογικό ιστορικό υποσυνείδητο καλεί και πάλη την Δημοκρατική Παράταξη να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

*Γιώργος Δ. Αναστασιάδης
Μέλος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών
Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.