Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Ομιλία για την Ελληνίδα του ‘40


Με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ελληνίδα του '40, απέτισε φόρο τιμής στην επέτειο του «ΟΧΙ» η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

Για την Ελληνίδα, είτε ως επώνυμη και διάσημη, είτε κυρίως ως ανώνυμη και άγνωστη, μίλησε ο φιλόλογος-ιστορικός κ. Διογένης Νίκας, ο οποίος με ιστορικές, αδιαμφισβήτητες πηγές και πλούσιο, φωτογραφικό υλικό, κατέδειξε και ανέδειξε τη μεγάλη συμβολή της Ελληνίδας στον πόλεμο του '40, την κατοχή αλλά και την αντίσταση.

Ξεχωριστή νότα στην ομιλία, έδωσαν γνωστά τραγούδια της εποχής, αλλά και σύγχρονα αγωνιστικά, που απέδωσε υπέροχα η πολυμελής χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, μετά από καίριες παρεμβάσεις ακροατών-μελών της Τέχνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα ηρωικά θύματα του πολέμου του ΄40.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.