Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κιλκίς: Δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης


Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ
Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Δήμο Κιλκίς και τον Ιατρικό Σύλλογο στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Εκτός του επιστημονικού μέρους, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "VIctoria" στις 17.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για τους πολίτες, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για το οποίο μάλιστα θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.

Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ. Επιπλέον, οι πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ναυαγοσώστες κλπ. αλλά και ευρύτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε χώρους με πολύ κόσμο επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο Victoria) Καθηγητές Καρδιολογίας και διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στο ξενοδοχείο VICTORIA και να παρακολουθήσουν το σημαντικό σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Πρώτων Βοηθειών) που πραγματοποιείται από τους καλύτερους εκπαιδευτές στην Ελλάδα, καθώς και τις ομιλίες που περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την Υγεία της Καρδιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.