Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο "Αστυνομικός της Γειτονιάς" και στον δήμο Παιονίας

Κλιμάκιο της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» επισκέφθηκε το Δήμαρχο Παιονίας για να τον ενημερώσει για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού αλλά και τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα τους στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας. 
Ο Δήμαρχος Παιονίας ευχήθηκε καλή δουλειά στους αστυνομικούς της γειτονιάς και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε θέμα που μπορεί να βοηθήσει ενεργά. Ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» θα υπάρχει στο Πολύκαστρο, τη Γουμένισσα και τον Αξιούπολη.
Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς σύμφωνα με τον κανονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας:

Περιπολεί στη γειτονιά σε συγκεκριμένη πορεία, μαζί με συνάδελφό του, σε βάρδιες.

Επικοινωνεί με τους κατοίκους, τη δημοτική αρχή, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών και τους κοινωνικούς φορείς. Καταγράφει τα προβλήματά μας και συνεργάζεται μαζί μας για την επίλυσή τους.

Συμπαρίσταται σε θύματα εγκληματικών πράξεων, συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία και ενημερώνει σχετικά την Υπηρεσία του.

Βοηθά συνανθρώπους μας με αναπηρία, ηλικιωμένους ή μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χορήγηση βεβαιώσεων, στη συμπλήρωση εντύπων ή σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Παρίσταται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς εργάζεται καθημερινά, πρωινά ή σε κάποιες περιπτώσεις απογεύματα, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και της περιοχής του.

Μπορούμε να αναζητούμε τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς» στο κινητό του τηλέφωνο κατά τις ώρες της βάρδιάς του ή στο γραφείο του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Του αναφέρουμε περιστατικά ή πληροφορίες που μας ανησυχούν και του ζητάμε ενημέρωση για το ρόλο και τις δράσεις της Αστυνομίας στην περιοχή μας.

Τον ειδοποιούμε για ζητήματα παραβατικότητας, ενδοοικογενειακής ή σχολικής βίας, ναρκωτικών, επίλυσης διαφορών στη γειτονιά, καθώς και για να διευκολύνει άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένους σε διοικητικές διαδικασίες που αφορούν στην Αστυνομία (έκδοση ταυτοτήτων, επικυρώσεις κλπ). Δεν είναι όμως αρμόδιος για να παρεμβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης πρέπει να επικοινωνεί απευθείας με την Άμεση Δράση.

Τα τηλέφωνα με τα οποία μπορεί ο δημότης της Παιονίας να επικοινωνεί για θέματα που αφορούν τους αστυνομικούς της γειτονιάς είναι τα κάτωθι:

➤Για το ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: Αρχ/κας Ηλίας Καραστογιάννης, 6972255830 και
Υπαρχ/κας Παναγιώτης Κικίρης, 6977788503

Για τη ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: Αρχ/κας Κων/νος Δεληχατζής, 6972255833 και
Αρχ/κας Ηλίας Καρακόλης, 6972806032
Για την ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: Αρχ/κας Αντώνιος Κούντιος, 6977788538 και
Αρχ/κας Αθανάσιος Δούμτσης, 6977788549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου