Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σέρρες: Έκθεση Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών με τον τίτλο «Διαχρονίες»

Έκθεση Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών με τον τίτλο «Διαχρονίες» διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η έκθεση, που διοργανώνεται με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, οι οποίες γιορτάζονται κάθε χρόνο στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιαστεί αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ζιντζιρλί Τζαμί, στις 19.00.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2017 σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα οθωμανικά μνημεία των Σερρών, το Ζιντζιρλί Τζαμί.

Περισσότεροι από 15 εικαστικοί καλλιτέχνες των Σερρών ιχνηλατούν πολιτισμικά σημεία του τόπου τους και παρουσιάζουν ποικίλα εικαστικά έργα τους, επηρεασμένα από τη διαχρονική πορεία των Σερρών και την εξέλιξη του πολιτισμού τους. Μνημεία, τόποι, αντικείμενα, ευρήματα, διαφορετικοί πολιτισμοί, θρησκείες, γλώσσες και άνθρωποι, συνθέτουν ένα μωσαϊκό, από όπου οι καλλιτέχνες αντλούν τις ιδέες τους και αναπτύσσουν έναν δικό τους διάλογο με τα μνημεία και την ιστορία.

Στην έκθεση «Διαχρονίες» συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλεξίου– Αναστασιάδης – Ανθυμίδου – Βαφειάδου – Βαφειάδης – Γεωργακάς – Γκένιος – Γκουγκούφκας– Δανιηλίδης – Διαμαντάκης – Κατσιλάκης – Καραγιάννης – Λάσκαρης – Μελλίδης – Μήρτσιος – Πανανάκης – Παντελάκη – Ταρσανλής – Τόλιος – Χαλβατζή.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη-Παρασκευή και Κυριακή (10.00-14.00), Δευτέρα και Σάββατο κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.