Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η ταινία “Η Ρόζα της Σμύρνης” στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς


Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 στις 9.30 το βράδυ η ταινία “Η Ρόζα της Σμύρνης” στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”.
Σύμφωνα με το μυθιστόρημα «Ισμαήλ και Ρόζα» του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης πριν από την καταστροφή του ’22. Ψάχνοντας για το βασικό, εντυπωσιακό έκθεμα, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό κι ένα γράμμα κρυμμένο στη φόδρα του.

Υπόθεση: 

Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922.

Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. 

Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούρια.H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερεις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.

Η Ροζα της Σμύρνης
Σκηνοθεσία: Γιωργος Κορδελλάς

Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη

Πρωταγωνιστούν:Τάσος Νούσιας,Ευγενία Δημητροπούλου,Λήδα Πρωτοψαλτη,Γιούλικα Σκαφίδα

Χώρα: Ελλάδα

Διάρκεια: 95'

Είδος ταινίας : Δράμα

Βραβεία: Ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.