Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η γαλλική κομεντί “Οιδιπόδειο αλά γαλλικά” στο θερινό σινεμά Κιλκίς


Συνεχίζονται οι προβολές στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με τη γαλλική κομεντί “Οιδιπόδειο αλά γαλλικά” στις 15 και 16 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Tο «Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά» θα μπορούσε να είναι μια ταινία για το πώς το παιδί μονοπωλεί το ενδιαφέρον του γονέα και στέκει εμπόδιο στην ερωτική του ζωή.

Η Ζιλί Ντελπί έγραψε, μαζί με την Εζενί Γκρανβάλ, και σκηνοθέτησε μια προωθημένη κομεντί που συνδυάζει μια λατίνικη ως μεσογειακή, πολύ κοντινή σ' εμάς κεντρική ιδέα (τη σκανταλιάρικη άρνηση απογαλακτισμού ενός ανεπρόκοπου, πονηρού κανακάρη από την ενοχική, αγχωτική και μάλλον αφελή μητέρα του) με εντελώς αμερικανικό τέμπο, προϊόν της επίδρασης που έχει δεχθεί από το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά και της εμπειρίας της, έπειτα από αρκετές ταινίες που έχει γυρίσει η ίδια. 


Όποτε η δόλια μάνα φτάνει κοντά σε μια συμπαθητική ερωτική σχέση, ο γιος της απομακρύνει τον γαμπρό, χωρίς να φαίνονται τα κόλπα του. Όταν η Ντελπί τα φτιάχνει με τον Ντάνι Μπουν, ο Λολό επιδίδεται σε παιδιάστικες μηχανορραφίες, από ψέματα μέχρι φαγουρόσκονη και σοβαρούς εκβιασμούς. 

Η Ντελπί δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει «χαμηλά» αστεία για να πλησιάσει ενδεχομένως στον μετεφηβικό χαβαλέ του νεαρού, αν και συχνά προκαλεί τους χαρακτήρες να φωτίσουν, έστω και με ανάλαφρο τρόπο, το σοβαρό θέμα που προκύπτει από το άλυτο οιδιπόδειο.
Πηγή: www.lifo.gr

Στην ταινία εμφανίζεται και ο Γιώργος Χωραφάς στο ρόλο του Σάκη, του έλληνα εραστή της φιλενάδας της Ντελπί.

Υπόθεση:

Η κομψή και εκλεπτυσμένη Παριζιάνα Violette (Julie Delpy) κάνει τις διακοπές της στον ειδυλλιακό γαλλικό νότο, όπου συναντά τον γλυκύτατο Jean-René (Dany Boon). Αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονται ξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Lolo, ο 19χρονος κτητικός γιος της Violette, είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή, με κάθε τρόπο.

Σκηνοθεσία: Julie Deply

Σενάριο: Julie Deply,Eugenie Grandval

Πρωταγωνιστούν: Julie Deply ,Dany Boon,Vincent Lacoste

Χώρα: Γαλλία

Διάρκεια: 97'

Είδος ταινίας :Κωμωδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.