Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Γεωργαντάς: «Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς προσλήψεις - όπως αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή - ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.

Αποφεύγει - παρά τις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή - να απαντήσει αν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων υπάγονται ή όχι στο δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων.

Δεν δίνει επίσης απάντηση στο ερώτημα πώς θα ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε πριν δυο μήνες με την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι μοναδικές προσλήψεις για τα επόμενα τρία έτη στους Ο.Τ.Α. είναι 1.963.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η σελίδα της απογραφής έχει ενημέρωση για το προσωπικό μόνο μέχρι το Μάρτιο.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση, με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών και να σταματήσει τον λαϊκισμό, που ούτε στις αγωνίες των εργαζόμενων απαντά ούτε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων καλύπτει. Απλά επιβαρύνει τους φορολογούμενους».


Η ερώτηση Γεωργαντά

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: «Προγραμματισμός προσλήψεων κάθε ειδικότητας στους Δήμους – Καθυστερήσεις στην ενημέρωση της Απογραφής»

Από 23 Ιουνίου 2017 σας κατέθεσα γραπτή ερώτηση σχετικά με τα εκκρεμή αιτήματα των Δήμων για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η οποία δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Επειδή με το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται πάλι προσλήψεις μονίμου προσωπικού από παλιές προκηρύξεις, είναι αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Οι προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας υπάγονται ή όχι στον δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων;

Οι 2.500 αιτήσεις μονίμου προσωπικού, που κατά δήλωση Υπουργών υπήρχαν σε εκκρεμότητα από τους Δήμους έως την 20 Ιουνίου 2017, τί ειδικότητες αφορούν;
Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στους ΟΤΑ πόσες θέσεις μονίμου προσωπικού προβλέπονται για τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα;
Πόσες αιτήσεις για προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας έχουν υποβληθεί από τους Δήμους μέχρι σήμερα;

Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Μαΐου 2017 έχει δεσμευτεί μόνο για 1.963 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ για το έτος 2017 ενώ δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη για τα έτη 2018, 2019, πώς θα απορροφήσετε όλες αυτές τις εξαγγελθείσες προσλήψεις; 

Μήπως θα υποχρεωθείτε να περιορίσετε δραματικά τις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί για τους χώρους της υγείας και της εκπαίδευσης ;

Που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση της Απογραφής για την οποία υπάρχουν στοιχεία μονίμου προσωπικού και συμβασιούχων μόνο μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.