Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

To E.E.E.E.K Κιλκίς ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Erasmus +

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς
Με την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εσθονία, έκλεισε ο κύκλος των δύο χρόνων συμμετοχής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς στο πρόγραμμα Erasmus +. 
Η Ελληνική αποστολή που αποτελούνταν από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Τεχλικίδου και τις εκπαιδευτικούς κ. Αθανασία Κεραμίδα και κ.Κωνσταντία-Θεοδώρα Κυρατσού, συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς των εταίρων χωρών στο Johvi της Εσθονίας από τις 19 έως 24 Ιουνίου 2017. 

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των δύο χρόνων του προγράμματος ,η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς συγκριτικά με την αρχική τους αξιολόγηση , όπως ορίστηκε από το πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα ,παρουσιάστηκε η δράση με τίτλο “Something Cool for Everyone”, η οποία έλαβε χώρα στο χώρο της σχολικής μας μονάδας, σε συνεργασία με δομές της Ειδικής Αγωγής του νομού και με σχολεία Τυπικής Ανάπτυξης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια δράση που περιλάμβανε πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες και σκόρπισε πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων, μέσα σε ένα κλίμα διασκέδασης και χαλάρωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης η χώρα υποδοχής διοργάνωσε επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Παιδείας και σε σχολεία Ειδικής Αγωγής, εισπράττοντας γνώσεις, εμπειρίες και πληροφόρηση σχετικά με την εισαγωγή και εφαρμογή μεθόδων και καλών πρακτικών, ενισχύοντας τη μαθησιακή διαδικασία και την ανάδειξη σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Συμπερασματικά, εκτιμάται πως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εράσμους +, αφενός″ Ανοίγει Δρόμους και Αλλάζει Ζωές″, αφετέρου όμως μέσα από την υλοποίησή του αναδεικνύεται ο πλούτος της εκπαίδευσης, η σημαντικότητά του και η προστιθέμενη αξία του στην εκπαιδευτική ζωή.

Επίσης το  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, επισκέφθηκε το Τάλιν της Εσθονίας, για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος. Κατόπιν κλήσεως από τον Υπουργείο Παιδείας και της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Διευθύντριας του σχολείου με την Ελληνική Πρεσβεία στο Τάλιν, η ελληνική παιδαγωγική ομάδα επισκέφθηκε την Πρεσβεία την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017. 

Αξιοσημείωτη είναι η υποδοχή και η άριστη φιλοξενία στην Ελληνική Πρεσβεία από την κ. Καρακατσάνη, με την οποία ξεναγήθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο αυτής, όπου και ακολούθησαν συζητήσεις σχετικά με την επίσκεψη της αποστολής και της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.