Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Βεργίδης προς Τσακαλώτο: "Η απόφαση για διόδια ξεπερνά κάθε έννοια κυνισμού"

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, όσον αφορά το θέμα των διοδίων κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων
"Η οικονομική δυσπραγία είναι, και δίκαια, η μόνιμη αιτία για υστερήσεις και καταργήσεις έργων και δράσεων. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, από την άλλη, υπαγορεύουν αποφάσεις δυσάρεστες για τους πολίτες.
Τα δυο αυτά αδιαμφισβήτητα δεδομένα, όμως, είναι απαράδεκτο να ενισχύονται και από την κυβερνητική ασυνέπεια και την αθέτηση ρητών και αυτονόητων δεσμεύσεων. Όταν μάλιστα οι δεσμεύσεις άπτονται της προστασίας ανθρώπινων ζωών, τότε η αθέτησή τους υπερβαίνει κατά πολύ τα ανθρωπίνως ανεκτά όρια.

Εδώ και χρόνια κύριοι Υπουργοί, η τοπική μας κοινωνία, δια των αιρετών της εκπροσώπων, απαιτεί το αυτονόητο: την αναβάθμιση του οδικού τμήματος της ΠΑΘΕ από Κόμβο Πολυκάστρου έως τον Κόμβο της Χαλάστρας. Το μόνο τμήμα του Εθνικού μας Οδικού Άξονα, που δεν διαθέτει τη στοιχειώδη διαχωριστική υποδομή, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο, να χάνονται ζωές από τροχαία δυστυχήματα με μετωπικές συγκρούσεις.

Η κωλυσιεργία της Πολιτείας μέχρι τώρα είναι τουλάχιστον αδιανόητη. Αυτό όμως που προκαλεί η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση ξεπερνά κάθε έννοια κυνισμού. Η απόφαση λειτουργίας πλευρικών διοδίων στο δρόμο καρμανιόλα, ενόψει της παραχώρησής του σε ιδιώτες, χωρίς τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις, αποτελεί πράξη πρωτοφανή σε ανευθυνότητα και καιροσκοπισμό. 

Τα μετωπικά διόδια, κοντά στο Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων, είχαν αναγγελθεί και ήταν γνωστά. Αν και αυτά ακόμη τα διόδια, θα έπρεπε να συνδεθούν με την αναβάθμιση του τμήματος Πολύκαστρο – Χαλάστρα, παρ όλα αυτά αποφασίζεται η λειτουργία πλευρικών διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου. Για να παραλάβει ο παραχωρησιούχος ιδιώτης μια χρυσοφόρα πηγή χωρίς την παραμικρή προαπαίτηση για την στοιχειώδη και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές αναβάθμιση της.

Κύριοι Υπουργοί

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή πρακτική και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση αναθεώρηση της. Οι πολίτες και οι αιρετοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας, γνωρίζουν να μάχονται για την φροντίδα του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος. 

Όπως το απέδειξαν περίτρανα με την άριστη αντιμετώπιση των ασύμμετρων ροών των προσφυγικών πληθυσμών. Γνωρίζουν, όμως, να διεκδικούν και τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Τουλάχιστον στην ανθρώπινη ζωή. Ενωμένοι και ανυποχώρητοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.