Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Επιμελητήριο Κιλκίς: Τμήματα εκπαίδευσης τεχνικού ασφαλείας

Το Επιμελητήριο στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του, οργανώνει τμήματα για πιστοποίηση τεχνικού ασφαλείας Β' και Γ' κατηγορίας επικινδυνότητας.
Ο Νόμος 3850/2010 παρέχει την δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β' και Γ΄ Κατηγόρια επικινδυνότητας και δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας σε άτομο εκτός της επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης να επιμορφωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να λάβουν μέρος σε προγράμματα επιμόρφωσης ως τεχνικοί ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους:

- εργοδότες εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα και οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στην κατηγορία Β' σύμφωνα με τα άρθρα 10, 12 και 22 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.

- εργαζόμενοι που απασχολούνται με πλήρες ωράριο σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 50 άτομα οι οποίες υπάγονται στην κατηγορία Β΄ ή Γ΄ εφόσον έχουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται στο άρθρο 11 παράγραφος 1 εδάφιο δ του Κ.Ν.Υ.Α.Ε.

- εργοδότες σε επιχειρήσεις τους εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε. και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Χρησιμότητα
Η επιμόρφωση του εργοδότη/εργαζόμενου της επιχείρησης δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να αναλάβει τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Η σχετική νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτική τη χρήση υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό.

Προθεσμία
Έως την ημερομηνία διενέργειας του σεμιναρίου ισχύει ο Αριθμός Πρωτοκόλλου παραλαβής της Αίτησης Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική συναλλαγή με την Επιθεώρηση Εργασίας.

Τμήματα
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών»,διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις μικρής επικινδυνότηταςοι οποίες υπάγονται στη Γ' κατηγορία (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ).

Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων»,διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσειςμεσαίας επικινδυνότητας οι οποίες υπάγονται στη Β' κατηγορία (επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης, τροφίμων και ποτών, κατασκευής παντός είδους από ξύλο, μέταλλο, και ύφασμα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών, εκτυπώσεων, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).


Διαδικασία αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο Τ.Α. Β΄ κατηγορίας:

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται 10χρονη εμπειρία του εργοδότη η οποία βεβαιώνεται απ’ το Επιμελητήριο.

Θα πρέπει να συμπληρωθεί, σφραγιστεί και υπογραφεί η αίτηση που θα συμπληρώσει και θα υπογράψει ο ενδιαφερόμενος.

Να κατατεθεί το ποσό των 140€ σε λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κιλκίς με την επωνυμία της επιχείρησης, την ένδειξη Τ.Α. Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Αποστολή της αίτησης και του αποδεικτικού πληρωμής με fax στο 2341020924 ή με email στοinfo@ebekilkis.gr.

Την επόμενη εργάσιμη ημέρα και μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών χορηγείται αριθμός πρωτοκόλλου στον ενδιαφερόμενο για να χρησιμοποιηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για πρόσληψη υπαλλήλου.

Διαδικασία αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο Τ.Α. Γ΄ κατηγορίας:

Θα πρέπει να συμπληρωθεί, σφραγιστεί και υπογραφεί η αίτηση.

Να κατατεθεί το ποσό των 70€ σε λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κιλκίς με την επωνυμία της επιχείρησης, την ένδειξη Τ.Α. Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Αποστολή της αίτησης και του αποδεικτικού πληρωμής με fax στο 2341020924 ή με email στοinfo@ebekilkis.gr.

Την επόμενη εργάσιμη ημέρα και μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών χορηγείται αριθμός πρωτοκόλλου στον ενδιαφερόμενο για να χρησιμοποιηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για πρόσληψη υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.