Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

16ο Φεστιβάλ περιβάλλοντος στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων

Ο μοναδικός Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων, θα γιορτάσει τα 16 χρόνια λειτουργίας στις 11 Ιουνίου 2017 με ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ελληνικά φυτά. 

Το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των πολύτιμων αρωματικών και φαρμακευτικών ελληνικών φυτών μέσα από ψυχαγωγικές, γαστρονομικές, εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τρόπο διαδραστικό βιωματικό και συνδημιουργικό.

Ελάτε να περάσετε μια αξέχαστη Κυριακή με την οικογένεια και τους φίλους σας συμμετέχοντας σε παιχνίδια, εκθέσεις επιδείξεις γευσιγνωσἱες και οργανωμένες ξεναγήσεις.


Για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών του Κιλκίς προς το 16ο Φεστιβαλ Περιβάλλοντος, θα αναχωρήσει λεωφορείο του Δήμου από την Πλατεία Ειρήνης και θα επιστρέψει 7:30 το απόγευμα.

Πρόγραμμα

11:30
Παραδοσιακοί Χοροί, Πολιτιστικός και μορφωτικός Σύλλογος «Οι Μωμόγεροι» Αγίου Μάρκου Κιλκίς.


Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Η γοητεία της φύσης» της Αντωνία Αγά και του Σπύρου Μαρκογιάννη


12:00-16:00

Για τους μικρούς μας φίλους:
➤«Μαθαίνω για το Περιβάλλον παίζοντας» από το ΚΠΕ Κιλκίς Τοπικό Δίκτυο :
Όψεις Βιοποικιλότητας και Αειφορίας Από το Βοτανικό στο Σχολικό Κήπο

➤αθλητικές Παιδαγωγικές δραστηριότητες των γυμναστών του Γυμναστηρίου Kinesis Gym Kilkis

➤Απαλές τέχνες του Σαολίν, Τσι Γκονγκ (Qi Gong) και Ρόου Τσουάν (Rou Quan) ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Θ.

➤Οικολογικά και ανακυκλώσιμα προϊόντα Nudge Unit Greece

➤Παρατήρηση πουλιών Λαυρέντης Σιδηρόπουλος

Για μικρούς και μεγάλους:
➤Βιομιμητική Κλεοπάτρα Αλαμανταριὡτου

➤γνωρίζοντας τον Κήπο των αισθήσεων

➤οργανωμένες ξεναγήσεις και επιδείξεις για βιοποικιλότητα εδώδιμα είδη του δάσους Βοτανικός Κήπος και φωτογραφία, το κυνήγι της τρούφας, τοξικά, παραθαλάσσια φαρμακευτικά, αρωματικά, υδρόβια, βραχόκηποι, περιποίηση οπωροφόρων δέντρων, εκχύλιση αρωματικών, ελληνικές ποικιλίες σιτηρών γεωργικά φάρμακα και υγεία

16:00-16:30

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Η γοητεία της φύσης» της Αντωνίας Αγά και του Σπύρου Μαρκογιάννη

16:30-18:30

Γαστρονομία: Επίδειξη χρήσης αρωματικών βοτάνων από το διάσημο σεφ Γιώργο Ψύλλο, παρασκευή και χρήση αρωματικών αλατιών παρασκευή και γευσιγνωσία αρωματικού ελαιολάδου γευσιγνωσία τρούφας από τον σύλλογο τρουφονομάδων Ελλάδος, γευσιγνωσία ψωμιού με αρωματικά φυτά.

Ακόμα στο φεστιβάλ θα διατίθενται: τα εδέσματα των σεφ, προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΑΔΕ, προϊόντα της εταιρίας ALTHEMIS εταιρία επεξεργασίας φυσικών προϊόντων, βιολογικά προϊόντα από το συνεταιρισμό Κουκούλι, ζωντανά αρωματικά φυτά, μανιτάρια και πολλές άλλες εκπλήξεις

18:30

Πολιτιστικά: Μαριάννα Ζάχου: «Τραγούδι στον αέρα», με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Δημήτρη Κωνσταντίνου και του πιανίστα Πάνου Κοσμίδη. Μαζί μας και ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Άγγελος Ζορζοβίλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.