Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ευκαρπία Κιλκίς: Εξύμνησαν και τίμησαν την Μητέρα

Δύο εβδομάδες πριν από τον διαγωνισμό Πυροσκί και ενώ όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας «ΤΟ ΛΑΒΑΣ» είναι σε εγρήγορση ενόψει και του εορτασμού της Ημέρας Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε και πραγματοποίησε το Σάββατο 13 Μαΐου εκδήλωση για την Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου.

Ήταν μία εκδήλωση μέσα σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα όπου παιδιά από την Ευκαρπία απήγγειλαν ποιήματα που υμνούσαν τη μάνα και μάλιστα η απαγγελία του ποντιακού ποιήματος ξάφνιασε ευχάριστα τους παρευρισκομένους.

Ο παπα-Γιάννης Ξενιτίδης, ιερέας του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου και ταμίας του συλλόγου προλόγισε την ομιλήτρια Γεωργία Κολεσιώτου, πρόεδρο του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας και εξήρε το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί ο σύλλογος καρκινοπαθών όσον αφορά στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους αλλά και στην ενημέρωση για πρόληψη. 

Η Γεωργία Κολεσιώτου με μία ομιλία που συνεπήρε το κοινό από την αρχή έως το τέλος, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και εικόνες μίλησε για «μοντέλα» μανάδων φέρνοντας στη σκέψη του καθενός τη δική του μητέρα. Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ευκαρπίας Μαρία Ευθυμιάδου ευχαριστώντας την ομιλήτρια δήλωσε ότι μελλοντικά θα υπάρξει συνεργασία των δύο συλλόγων ώστε με κοινές εκδηλώσεις να ενημερώνονται οι κάτοικοι της Ευκαρπίας για κάθε είδους πρόληψη.

Η αποκάλυψη της ποντιακής απεικόνισης στον τοίχο της αίθουσας από τον παπα-Γιάννη με το σύνθημα «Η Ρωμανία κι αν επέρασε ανθεί και φέρει κι άλλο» που όπως είπε φιλοτεχνήθηκε με τη μέριμνα των γυναικών τις οποίες όρισε να έχουν την ευθύνη της αίθουσας προκάλεσε έντονα χειροκροτήματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν λουλούδια στις παρευρεθείσες μητέρες ενώ δεν έλειψαν και τα πεντανόστιμα εδέσματα που σε κάθε εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου οι Ευκαρπιώτισσες προσφέρουν με πολύ αγάπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.