Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Oi ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου
Διευθύντρια 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στο Σχολείο μας, τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς συνοδευόμενους από την Διευθύντρια του ΚΚΣ κ. Κυρλαγκίτση Γεωργία και την κ. Τριανταφυλλίδου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργό. 
Κατά την επίσκεψη έγινε παρουσίαση του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά το Σχολείο και συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες των Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρομποτική και αειφορική διαχείριση του Περιβάλλοντος». 

Η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.κ. Καρατζίδης Στράτος, Βαβουλίδου Μαρία και Τριανταφυλλίδης Τάσος ενημέρωσαν τους ωφελούμενους του ΚΚΣ και εν συνεχεία η Ομάδα ¨Ρομποτίστας¨ του Σχολείου μας παρουσίασε την πίστα και το ρομποτάκι- ταξί για ΑμεΑ, με τα οποία πήραμε μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» όπου και διακριθήκαμε στην 5η θέση. 

Τέλος ακολούθησαν κεράσματα τα οποία έφτιαξαν με πολύ μεράκι μητέρες του Ε1 τμήματος και χειροποίητες ευχετήριες πασχαλιάτικες κάρτες από τους/τις μαθητές/τριές μας.

Όπως πληροφορηθήκαμε το ΚΚΣ υλοποιεί το Πρόγραμμα «ΜΜΕ και Τεχνολογία» το οποίο αποτελεί μία δραστηριότητα της Πράξης « ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επίσκεψη στη σχολική μας μονάδα έγινε στα πλαίσια της δικτύωσης με στόχο την διασύνδεση των δομών με την τοπική κοινωνία, την ένταξη των ωφελουμένων σε αυτήν και την ενίσχυση της συνοχής σε τοπικό επίπεδο.

Χαιρόμαστε πραγματικά για την συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στη σχολική μας μονάδα και το ΚΚΣ και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον, συμβάλλοντας ενεργά στην δικτύωση του φορέα με την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.