Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

«ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», μία ΣΥΝ-προπόνηση ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Μία νέα δράση καινοτομίας υλοποιείται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Πρόκειται για το «ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», μία ΣΥΝ-προπόνηση ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία στα αθλήματα του boccia και της καλαθόσφαιρας (μπάσκετ), ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, θρησκευτικές πεποιθήσεις, διαφορετικά ήθη κι έθιμα. 
Οι άνθρωποι αυτοί, ΠΑΙΖΟΥΝ, ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο, κατανοώντας τη διαφορετικότητά του. Με τον τρόπο αυτό, αποδέχονται το διαφορετικό, το «άλλο», σπάζοντας και καταρρίπτοντας τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τι στερεοτυπίες. Μία δράση πολύτιμη, ειδικά στις μέρες μας και πολύ περισσότερο όταν οι ομάδες της ΣΥΝ-προπόνησης απαρτίζονται από μαθητές γυμνασίου.

Πρόσφατα η δραστηριότητα έλαβε την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, αναγνωρίζοντας έτσι την παιδαγωγική της αξία και την κοινωνική της διάσταση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς αποδέχθηκαν από την αρχή την υλοποίηση του προγράμματος με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοριστική συμβολή του Γυμνασίου, του διευθυντή και υποδιευθυντή του σχολείου.

Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις παραμέτρους της δράσης ενώ τα υπόλοιπα Γυμνάσια του Κιλκίς θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις επόμενες χρονιές.

Η δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου