Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τατίδης: "Έχουν γνώση οι φύλακες" για το ΤΕΙ Κιλκίς

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης 
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Επί τέλους το ζήτημα με το ΤΕΙ Κιλκίς παίρνει τέλος. Οι δαπάνες λειτουργίας υπολογίσθηκαν τελικά στις 300.000 (τριακόσιες χιλιάδες Ευρώ) από τις 900.000 χιλιάδες επιπλέον από τις προϋπάρχουσες δαπάνες στο κτίριο που στεγάζεται το ΤΕΙ, στα κτίρια του ΟΑΕΔ. 
Υπάρχει προέγκριση αυτού του ποσού, παραμένουν μερικές αποσαφηνίσεις, εγκρίθηκε όμως το ποσό των 50.000 (πενήντα χιλιάδων) για έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης. Εάν και τώρα δεν εγκατασταθούν οι φοιτητές του Α.Τ.Ε.Ι. Κιλκίς στο νέο κτίριο θα πρέπει όλοι οι πολίτες μαζί να δράσουμε και να εναντιωθούμε σε οποιοδήποτε πρόσχημα που θα αναστέλλει την μεταφορά των φοιτητών στο νέο κτίριο. Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν τα φώτα στο νέο κτίριο Α.Τ.Ε.Ι Κιλκίς.

Υπάρχει το πρόβλημα συγκοινωνίας για το οποίο ο Δήμαρχος κ. Σισμανίδης υποσχέθηκε πως όταν έρθει η ώρα θα το λύσει σε ένα μήνα. Να δούμε. Δεν περιμένω να γίνει μπαλάκι το θέμα, σε ποιόν ανήκει η σχετική αρμοδιότητα.

Για το ιστορικό του θέματος θα αναφέρω τα παρακάτω.

Είχαμε πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό του κτιρίου Τ.Ε.Ι. και πίσω από αυτή την δικαιολογία κρύβονταν η εγκατάσταση των φοιτητών και η λειτουργία του. Έχω ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με το θέμα. 

Οι κύριες πηγές των πληροφοριών μου ήταν, ο τοπικός τύπος, η ενημέρωση από την Κ. Κουτσού πρόεδρο του ΤΕΙ Κιλκίς, από τις συνεντεύξεις και ανακοινώσεις του κ. Γεωργαντά, Βουλευτή Κιλκίς και πρώην υφυπουργού παιδείας από τον χώρο της Ν.Δ. 

Ο κύριος Γεωργαντάς δεν πρόλαβε επί υφυπουργείας του να λύσει το πρόβλημα, γιατί δεν περίμενε η θητεία του να είναι τόσο σύντομη. Γνωρίζοντας το ιστορικό αυτό, μόλις ανέλαβε υφυπουργός παιδείας ο κύριος Ζουράρις από τους ΑΝ.ΕΛ. επέμενα, να τελειώνει με το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς το οποίο γνώριζε εξ αρχής, γιατί μαζί του, με την εποπτεία του, κινούσαμε το θέμα προς το υπουργείο με υπουργό την κ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υπέγραψε το ΦΕΚ, με το οποίο θα λυνόταν το πρόβλημα του Τ.Ε.Ι Κιλκίς αμέσως με την παραλαβή από τον εργολάβο κατασκευαστή, (Άρθρο 72 του νόμου ΥΠ ΆΡΙΘ 4386 ΦΕΚ 83/11-5-2016). 

Ο κύριος Ζουράρις Βουλευτής Θεσσαλονίκης Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων από τους ΑΝ.ΕΛ. υπέγραψε μέσα στις πρώτες δεκαπέντε μέρες που ανέλαβε, τα σχετικά έγγραφα για την τελική λύση του θέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.