Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Κιλκίς: Σύσκεψη για τη απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 07 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σύσκεψη στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης για την απαγόρευση αλιείας (από 10 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ έως 10 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 π.μ) στην λίμνη Δοϊράνη λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς Βεργίδης Ανδρέας, ο Περιφερειακός σύμβουλος Θωμαΐδης Παύλος ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς, ο Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Δροσάτου, Δοϊράνης και Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, και ο Υπεύθυνος Ιχθυολόγος του Τμήματος Αλιείας καθώς και αλιείς της περιοχής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των Αρμόδιων Υπηρεσιών καθώς και των αλιέων για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης Δοϊράνης κατά την περίοδο της απαγόρευσης αλιείας όπως και μετά το πέρας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της λίμνης Δοϊράνης όσο και για τους αλιείς και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία της περιοχής.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

· Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

· Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνεί κάθε πολίτης με το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου (τηλ: 2341097300), το Αστυνομικό Τμήμα Δοϊράνης (τηλ: 2341097095) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς (τηλ:100 ).

· Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου