Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κιλκίς

Η συγγραφέας Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου
Δελτίο Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με εισηγήτρια την Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου, συγγραφέα.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής έχει στόχο να μυήσει στον μαγικό κόσμο της συγγραφής όσους αγαπούν τη λογοτεχνία και θέλουν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους μέσα από τη γραφή - επιθυμούν δηλαδή να μετουσιώσουν τον εσωτερικό και εξωτερικό τους κόσμο σε λογοτεχνικό έργο.

Το εργαστήρι θα στηριχθεί σε δύο άξονες:

- Τον λογοτεχνικό γραμματισμό και τη γραμματική γλώσσα της λογοτεχνίας (θεωρία της λογοτεχνίας)

- Την εφαρμογή σε πρακτικό επίπεδο και ρεαλιστικό χρόνο των θεωρητικών αυτών μοντέλων.

Το βάρος θα δοθεί στο πρακτικό κομμάτι, δηλαδή στη δημιουργική γραφή των συμμετεχόντων, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και συνεχή πειραματισμό στο πλαίσιο των τρίωρων παραδόσεων, καθώς και με ασκήσεις στο σπίτι, οι οποίες θα ανατροφοδοτούν τη μαθησιακή διαδικασία. Γι’ αυτό η δράση ονομάζεται «εργαστήρι» και όχι «σεμινάριο».

Στο τέλος του εργαστηρίου θα επιδιώξουμε την έκδοση μιας ανθολογίας διηγημάτων όσων συμμετείχαν στο εργαστήρι, υπό την επίβλεψη και με την επιμέλεια της εισηγήτριας.

Το εργαστήρι δύναται να πραγματοποιηθεί σε δύο εκδοχές:

- Έξι (6) τρίωρες παραδόσεις, μία κάθε εβδομάδα.

- Οκτώ (8) τρίωρες παραδόσεις, μία κάθε εβδομάδα.

Ο χρόνος διεξαγωγής του θα οριστεί από τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 7-4-2017 στα τηλέφωνα:

Φανή Δημητριάδου :6978315503

Ντίνα Τρίγκα: 6943193004

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια


Η Χαρά Ανδρεΐδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει, σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, Παιδαγωγικές Επιστήμες, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, καθώς και Μουσειολογία. 


Έχει διδακτορικό στην Κλασική Αρχαιολογία και μεταπτυχιακό στην Ανοικτή Εκπαίδευση. Εργάστηκε κατά διαστήματα σε όλους αυτούς τους τομείς , όπως και σε πολλούς άλλους, για να την κερδίσει στο τέλος η Εκπαίδευση. Η περιπέτειά της στη θάλασσα της γραφής ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Έργα της είναι τα μυθιστορήματα:

- «Η αγάπη είναι πόλεμος» (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2011),

- «Ημερολόγια διαδρομών», (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2013),

- «Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα» (Εκδόσεις Λιβάνη, 2014),

- «Τα άδεια κουτιά» (Εκδόσεις Λιβάνη, 2016).

Όπως λέει η ίδια: «Δε ζωγραφίζω, δε χορεύω, δεν ξέρω να παίζω μουσική, ο δικός μου τρόπος για να εκφράζομαι είναι με τις λέξεις…»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου