Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Πετυχημένη Ημερίδα Νηπιαγωγών στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Νηπιαγωγών με τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης: εφαρμογές και προοπτική». 


Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι Προϊσταμένες /οι και οι νηπιαγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και Παιονίας καθώς και νηπιαγωγοί των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης Νηπιαγωγείων. 

Την Ημερίδα διοργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς. Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, ο καθηγητής Σπύρος Σούλης του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Ένα νηπιαγωγείο για Όλους: Θέση-Αντίθεση-Σύνθεση». 

Η μακρόχρονη ενασχόλησή του με το αντικείμενο, ο τρόπος επικοινωνίας του με τους/τις συμμετέχοντες/σσες και η συζήτηση που προκλήθηκε συνέβαλε στην κατανόηση ζητημάτων που σχετίζονται με την συνεκπαίδευση και την προοπτική της. Προηγήθηκε εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Άρη Παπαδόπουλου. 

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε πρόταση Προγράμματος Συνεκπαίδευσης με Νηπιαγωγεία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης από την κ. Γεωργία Κυρλαγκίτση, ψυχολόγο, διοικητική διευθύντρια και το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Κ.Σ. 

Ακολούθησαν παρουσιάσεις δράσεων και προγραμμάτων συνεκπαίδευσης από νηπιαγωγούς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κιλκίς και των Νηπιαγωγείων Ν. Σάντας, 1ου Νηπιαγωγείου Αξιούπολης, 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1η και 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννα Αρβανίτη και κ. Πάρης Παπαδόπουλος, ο αιρετός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Κώστας Σακελλαρίου και ο υπεύθυνος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», κ. Γρηγόρης Κυριακού.

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Παπαδοπούλου ευχαριστεί εκ μέρους των συνεργατών της θερμά όλους και όλες όσες συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της Ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου