Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δράσεις Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς με το Γυμνάσιο Βαπτιστή και το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο (7 Φεβρουαρίου) και στα πλαίσια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εράσμους+, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με το Γυμνάσιο Βαπτιστή και το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο του Βαπτιστή, όπου οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολικών μονάδων συνεργάστηκαν και δημιούργησαν χειροποίητες χρηστικές για καθημερινή χρήση δημιουργίες, σχετικά με το διαδίκτυο (κονκάρδες, ημερολόγιο, κανόνες χρήσης). 


Μέσα από την ενίσχυση των γνώσεων και των εμπειριών τους, εντάθηκε ο προβληματισμός τους για τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου και τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της γνώσης για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η συνέχιση της δράσης περιλάμβανε την επίσκεψη την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου του σχολείου μας από μία ομάδα μαθητριών από το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια πληροφορικής, και υποδιευθύντρια κ. Χριστοδούλα Βογιατζή, προκειμένου οι μαθήτριες του σχολείου να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης.

Αρχικά παρακολούθησαν μία παρουσίαση σχετικά με τη δύναμη της εικόνας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, δημιούργησαν και κατασκεύασαν ανά μεικτές ομάδες, διάφορα χρηστικά αντικείμενα (mouse pad), στα οποία σχεδίασαν και έγραψαν μηνύματα, τα οποία προέρχονται από τους κανόνες σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καθώς και δράσεις γνώσεων και γραφικών/ ηλεκτρονικών ασκήσεων (φωτόδεντρο). 

Η δράση συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο 1ο ΓΕΛ προκειμένου να μεταλαμπαδευτούν και να ολοκληρωθούν οι προαναφερθείσες δραστηριότητες στα υπόλοιπα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Λυκείου. Η δράση είχε μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση στους μαθητές/τριες των δύο σχολικών μονάδων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς κ. Σοφία Ζαβρακίδου και τον διευθυντή του Γυμνασίου Βαπτιστή κ. Γεώργιο Τρόπιο, καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δράση, για τη συμβολή και υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου