Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σούλης: "Φτάνει πια, η κοινωνία του Κιλκίς δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση"

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
"Απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά στην κοινωνία του Νομού Κιλκίς αποτελεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με τον οποίο συγχωνεύεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με την αυτήν της Θεσσαλονίκης όπου και θα εδρεύει από εδώ και στο εξής.

Με αιφνίδια απόφαση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου καταργείται η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ η οποία τον Οκτώβριο του 2014 είχε θεσμοθετήσει την ίδρυση Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Κιλκίς με δύναμη 17 υπαλλήλων οι οποίοι θα προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον ακριτικό μας νομό.

Δυστυχώς η σημερινή και ευτυχώς όμως όπως όλα καταδεικνύουν απερχόμενη σε λίγο καιρό κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου διακατέχεται από νοοτροπίες μιας άλλης εποχής ακυρώνοντας απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Είναι επιεικώς προσβλητική για όλους τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες η ακατανόητη και παλαιάς κοπής πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης περί κατάργησης και συγχώνευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς με την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης σε έναν νομό που διαθέτει μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα (αρχαιολογικοί χώροι Παλατιανού και Ευρωπού κ.ο.κ.) καθώς και πολλών νεότερων ανακαλύψεων (ευρήματα Κορομηλιάς, Κορωνούδας κ.λπ.).

Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και τους κρυπτόμενους ως φαίνεται κυβερνητικούς εν Κιλκίς εκπροσώπους και αξιωματούχους (Βουλευτές, Στελέχη σε κρατικές θέσεις) να αναλάβουν τις ευθύνες τους διατηρώντας την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Κιλκίς έστω και την ύστατη στιγμή.

Φτάνει πια, η κοινωνία του Κιλκίς δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.