Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τριών Γεωργιανών που ρήμαξε 24 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, χθες (09.02.2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη αυτής, αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42, 42 και 50 χρονών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την μεθοδική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας και δρούσαν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών οι ανωτέρω κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα 5 κλοπών που αυτοί διέπραξαν χθες, σε περιοχές της Ημαθίας, της Κοζάνης και των Γρεβενών, τα κάτωθι:

· 108 μπάρες χαλκού και 59 χάλκινα αντικείμενα, συνολικού βάρους 360 κιλών,

· 3 μπαταρίες γεννητριών,

· καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 30 μέτρων και

· πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων μέσων τέλεσης (μεταλλικοί κόφτες, λοστός, κατσαβίδια κ.λ.π).

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 18-01-2017 έως 29-01-2017, διέπραξαν άλλες δέκα εννέα (19) κλοπές από σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Χαλκιδικής και Καβάλας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα (κυρίως χαλκού) συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των πράξεων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου