Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Αλληλέγγυοι... έκτροπα... φόβος για επαναδημιουργία καταυλισμού στην Ειδομένη

Του Πάνου Μόλλια
Προβληματισμό δημιούργησε η μετακίνηση προς την Ειδομένη περίπου 200 αλληλέγγυων από αυτούς που αντιτίθενται στα «κλειστά σύνορα» και έχουν κατασκηνώσει στο πλαίσιο του «No Border Camp» στο προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Είναι αυτοί που κατασκήνωσαν στο προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αυθαίρετα εισέβαλαν μέσα στο πανεπιστήμιο με το σπάσιμο της πόρτας της Φιλοσοφικής. Είναι αυτοί που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία τους διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας ενώ φιλοξενούν εντός κτιριακών δομών πανεπιστημίου πρόσφυγες. 

Είναι αυτοί που βανδάλισαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ και κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι εισέβαλαν στην ΕΡΤ3 ζητώντας να μεταδώσουν τα μηνύματά τους, την ώρα που δεκάδες άλλοι «πολιορκούσαν» εξωτερικά τις εγκαταστάσεις της. 

Άσυλο δεν θα πει ανομία», δήλωσε ο Γ.Μπουτάρης. Και ενώ οι Αλληλέγγυοι «No Border Camp» δρουν υπό την ανοχή του κράτους, ανεξέλεγκτα... στην Ειδομένη η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί αναζωπύρωση της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στην περιοχή. 

 Σε επικοινωνία της με τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, έθεσε τους προβληματισμούς της και έλαβε από τον ίδιο την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί, δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαταγές από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας για την επανάληψη ενός τέτοιου φαινομένου δηλαδή την δημιουργία παράνομου καταυλισμού στην Ειδομένη.

Πέρα από τις ανησυχίες της προέδρου της τοπικής κοινότητας, και μεμονωμένοι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχία για την ύπαρξη μεταναστών στην περιοχή και μάλιστα αναφέρουν ότι αυτοί στηρίζοντα στο θέμα φαγητού και παροχών από επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και από αλληλέγγυους.

Θα πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούν με την πρόεδρο της κοινότητας, με την Αστυνομία ώστε να μπορέσει να εξαλείφει το φαινόμενο αυτό στην περιοχή της Ειδομένης. Η αδιαφορία ήταν αυτό το στοιχείο που έφερε την Ειδομένη να αριθμεί και 17000 πρόσφυγες και μετανάστες με την παραβατική συμπεριφορά μερίδας από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.