Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Κιλκίς: Ενημερωτικές δράσεις Αγωγής και Προαγωγής Υγείας για μαθητές

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων, Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" θα υλοποιήσει το διάστημα Δεκέμβριο 2016 έως Μάιο 2017 πιστοποιημένες ενημερωτικές δράσεις Αγωγής και Προαγωγής Υγείας (Φ.20.1/197987/Δ2/21-11-2016/ΥΠ.Π.Ε.Θ./Διεύθυνση Σπουδών) που απευθύνονται σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, θα έχουν διάρκεια δύο ωρών (90' λεπτά) και θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα.

Τα εργαστήρια είναι τα παρακάτω:

· «Ο εαυτός μου… γνωστός μα και άγνωστος συνάμα», με θέμα την αυτοεκτίμηση

· «Εγώ και οι άλλοι… διαφορετικοί αλλά και μαζί», με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας

· «Επιλέγοντας και αποφασίζοντας», με θέμα τη λήψη αποφάσεων

· «Αλλάζοντας…», με θέμα τις αλλαγές

· «Άγχος... τι να κάνω με αυτό;», με θέμα την διαχείριση του άγχους

· «Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι», με θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με κάποιο τμήμα τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο 2341075311, για να ορίσουμε ημερομηνίες και ώρες. Κάθε τμήμα μπορεί να συμμετέχει μόνο σε ένα από τα παραπάνω εργαστήρια και οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια προετοιμασία πριν ούτε μετά την παρέμβαση.

Υπεύθυνη των εργαστηρίων είναι η κα. Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος.

Η συμμετοχή των μαθητών στις εν λόγω δράσεις είναι προαιρετική και δωρεάν και θα πραγματοποιείται, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων.

Επισημαίνουμε ότι για τη συμμετοχή των ανηλίκων μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου