Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κιλκίς: Περιοδείες για τη διάδοση των Θέσεων του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακίνησαν τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που περιείχε τις Θέσεις για το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ με σύνθημα: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το Σοσιαλισμό» και θα διεξαχθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. 


Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ έφτασαν από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το πρωί απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το νομό του Κιλκίς, στις πόλεις και κωμοπόλεις, στα χωριά και τις εργατογειτονιές, σε πολλούς εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πλήθος εργατών και υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και αγροτών, άνεργων, γυναικών και νέων ανθρώπων υποδέχτηκαν με αυξημένο ενδιαφέρον τις Θέσεις του Συνεδρίου δείχνοντας ότι επιθυμούν να μάθουν τις θέσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ και μάλιστα να τις μάθουν από τα ίδια τα ντοκουμέντα του Κόμματος και όχι μέσα από τις διαστρεβλώσεις και τις παραποιήσεις τρίτων.

Η προσυνεδριακή διαδικασία όσο και οι Αποφάσεις του Συνεδρίου δεν αφορούν στενά το ΚΚΕ αλλά συνολικά το λαό της χώρας από τη στιγμή που το βασικό περιεχόμενο του Συνεδρίου αφορά την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.

Όπως αναφέρεται και στον Πρόλογο των Θέσεων: «Ο προσυνεδριακός διάλογος οπωσδήποτε περιλαμβάνει και τη συζήτηση των Θέσεων με σκοπό τη συγκέντρωση γνωμών και παρατηρήσεων από φίλους κι οπαδούς, από κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που - ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις - κατανοεί την αναγκαιότητα ενός πολύ πιο ισχυρού ΚΚΕ. Ενός ΚΚΕ με επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις (...)»

Το επόμενο τρίμηνο αυτή ακριβώς η συζήτηση με την εργατική τάξη – παράλληλα με την εσωκομματική διαδικασία – είναι που θα ισχυροποιήσει ακόμα παραπέρα τις Αποφάσεις του Συνεδρίου. Σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συνεδρίων όλων των αστικών κομμάτων που αποτελούν δουλειά της ηγεσίας αυτών των κομμάτων μακριά από τις ανάγκες του λαού και τον ίδιο το λαό.

Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι απλά μια προσπάθεια να μάθει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι το ΚΚΕ κάνει Συνέδριο και συζητάει τα συγκεκριμένα θέματα. Είναι κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης, συσπείρωσης και πάλης με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα που αποφάσισε το 19ο Συνέδριο. 

Είναι κάλεσμα συζήτησης για τα σπουδαία ζητήματα της ταξικής πάλης, του στόχου που έχει το Κόμμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της κοινωνικής συμμαχίας, την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, για τη συγκέντρωση δυνάμεων, με προοπτική την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.