Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

"Αφήνουν απλήρωτους 1400 εργαζόμενους και διοργανώνουν φιέστες σε πολυτελή ξενοδοχεία""

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
Καταγγέλλουμε τις εταιρείες ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ και ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ που ενώ αφήνουν απλήρωτους τους 1400 εργαζόμενους διοργανώνουν συναντήσεις- φιέστες σε πολυτελή ξενοδοχεία για να παρουσιάσουν την πρότασή τους: Μείωση 50% των δεδουλευμένων μας, αλλαγή ατομικής σύμβασης με μείωση 20% και μείωση εργαζομένων από 1400 σε 1000, (αφού ζητάνε να αποδεχτούν την πρότασή τους τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων). 

Η απάντηση που δόθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν η απόρριψη της πρότασης. Εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Ιωαννίνων, εμμένουμε στην θέση μας και απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και διατήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Την ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, 8/12/2016, παρουσίασαν την πρότασή τους, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ότι ή μη αποδοχή σημαίνει και την πτώχευση της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ. Ταυτόχρονα κάνοντας την βρώμικη δουλειά, που τόσο καλά ξέρουν στελέχη της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ διαδίδουν ότι οι εργαζόμενοι από διάφορες «άλλες» περιοχές αποδέχονται και θα υπογράψουν. Και από κοντά τα εργοδοτικά σωματεία που καλούν τους συναδέλφους τους να υπογράψουν για να σωθεί η επιχείρηση.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω,

Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, και επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, στη ζωή που μας αξίζει.

Κανένας εργαζόμενος στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της εργοδοσίας, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, να μην υποχωρήσει στις δυσκολίες. Κανένας να μην υπογράψει την πρόταση της εργοδοσίας γιατί ουσιαστικά: υπογράφει την καταδίκη του, υπογράφει την μείωση του μισθού του, συναινεί στην κατάργηση των δικαιωμάτων του, κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόλυσή του, διακόπτει την ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα.

Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση με το σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας:

Παρασκευή 9/12/16 8.30 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια στον ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου.

Δευτέρα 12/12/2016 10 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου