Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Θεόφιλος Γουλτίδης για την υπόθεση στο 2ο Λύκειο Κιλκίς: "Αιδώς Αργείοι"

Υπογράφει ο
Θεόφιλος Γουλτίδης
"Με την υπόθεση της κυρίας που μοίραζε έντυπο ανώνυμο προπαγανδι-στικό φυλλάδιο (γιατί άραγε;) στην είσοδο του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ζούμε τις τελευταίες μέρες το απόλυτο παράλογο.

Ο Διευθυντής του σχολείου που έπραξε το αυτονόητο καλώντας την αστυνομία να επιληφθεί του θέματος, βρέθηκε στο στόχαστρο, τόσο του κρυπτόμενου φορέα που συνέταξε το φυλλάδιο, αλλά και διαφόρων σχετικών και ασχέτων "φορέων" των οποίων οι μέθοδοι εθίγησαν. Δυστυχώς σ' όλους αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος. Η υποκρισία κι ο στρουθοκαμηλισμός περίσσεψαν στη μικρή μας κοινωνία.

Ο φορέας που συνέταξε το ανώνυμο έντυπο χρησιμοποίησε την πάγια τακτική, "ότι ελέγχω καπελώνω κι ότι δεν ελέγχω υπονομεύω" και λειτουργώντας σαν το λύκο σε περίοδο αντάρας, θέλησε να καπηλευτεί την απόλυτα σωστή μαθητική κινητοποίηση. Θεμιτό θα πει κανείς, δημοκρατία έχουμε. Γνωρίζοντας όμως, έτσι θέλω να πιστεύω, το νόμο προτίμησε να μείνει ανώνυμος.

Αλλά εμφανίζονται κάποιοι "αγανακτισμένοι" γονείς, οι οποίοι αντί να επιβραβεύσουν την άψογη συμπεριφορά του Διευθυντή που προστάτευσε τα παιδιά τους, ξεσηκώθηκαν λάβροι εναντίον του. Αλήθεια αν τα φυλλάδια ήταν της Χρυσής Αυγής ή οποιουδήποτε άλλου που προσπαθούσε να ψαρέψει τα θύματά του χρησιμοποιώντας το φυλλάδιο για προκάλυψη, θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο;

Στον όλο παραλογισμό εμπλέκεται δυστυχώς μέρος, τόσο του έντυπου, όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, οι οποίοι αντί να παραθέσουν όπως έχουν υποχρέωση τη διαμαρτυρία του κάθε επώνυμου φορέα σε δελτίο τύπου, υιοθετούν άκριτα ακόμα και σε πρωτοσέλιδες αναφορές τους, τις θέσεις των φορέων αυτών, αγνοώντας όχι μόνο το νόμο αλλά και τα πραγματικά γεγονότα.

Η βροντερή όμως μέχρι παρεξηγήσεως απουσία αντίδρασης, έως σήμερα τουλάχιστον, από το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών (ΕΛΜΕ Κιλκίς), από το σύλλογο Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον προϊστάμενο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς είναι απολύτως ακατανόητη, γιατί όλοι αυτοί γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν το νόμο και θα έπρεπε ν' αντιδράσουν άμεσα. Η καθυστέρησή τους εκθέτει ανεπανόρθωτα ένα καταξιωμένο στέλεχος της εκπαίδευσης που απλά έκανε το καθήκον του. 

Αιδώς Αργείοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.