Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Indoor Cycling for Kids

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Είναι αποδεδειγμένο ότι ο αθλητισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά, τα οποία δεν περιορίζονται στη σωματική ανάπτυξη και μόνο, αλλά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη. 

Ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα και αναπτύσσουν την ικανότητα της νευρομυϊκής συναρμογής, τα βοηθάει δηλαδή να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσοντας τον συγχρονισμό μεταξύ ματιών και άκρων. 

Ο αθλητισμός επίσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους, κάτι πολύ σημαντικό στις ημέρες μας αν αναλογιστεί κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Όλα αυτά φυσικά ισχύουν για κάθε άθλημα και όχι μόνο για την ποδηλασία, τι είναι όμως αυτό που κάνει το άθλημα της ποδηλασίας ξεχωριστό για τα παιδιά και για ποιούς λόγους θα πρέπει να επιλέξετε την ποδηλασία ως το άθλημα για το παιδί σας;

Τα οφέλη της ποδηλασίας
Η ποδηλασία προσφέρει τεράστια οφέλη στο σώμα καθώς αποτελεί ιδανικό τρόπο άσκησης. Είναι από τις πιο αποδοτικές μορφές αεροβικής άσκησης, καθώς γυμνάζει το καρδιοκυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα ενώ αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μηρών και την εκγύμναση των γαμπών, των χεριών και των κοιλιακών. Προσφέρει ευεξία και χαλάρωση καθώς τα παιδιά ξεσπούν την ενεργητικότητά τους και αποβάλλουν το στρες του βεβαρυμένου σχολικού προγράμματος.

Το ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχει για να προστατεύει το σώμα μας από μολύνσεις και διάφορες συνηθισμένες νόσους. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα, όπως η ποδηλασία, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, συνεισφέροντας έτσι στην υγιεινή ζωή. Επίσης, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης όγκων, βοηθώντας στην πρόληψη σχετικών ασθενειών.

Βοηθάει τα παιδιά να γίνουν εξυπνότερα Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ποδηλασία ως μια μορφή άσκησης οξύνει τη σκέψη, καθώς αναζωογονεί τα νευρικά κύτταρα δίνοντας το έναυσμα για την παραγωγή και αποστολή πρωτεϊνών προς τους νευροδιαβιβαστές και αποδείχθηκε πως τα παιδιά που ποδηλατούσαν είχαν χαμηλότερο στρες αλλά και μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης και απομνημόνευσης.

Βοηθάει τα παιδιά να έχουν καλύτερη διάθεση Όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν το γεγονός ότι η ποδηλασία βελτιώνει τη διάθεση, απελευθερώνει το άγχος δημιουργώντας μια έκρηξη ενδορφινών στον εγκέφαλο του παιδιού, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό αν απλά παρατηρήσετε τις εκφράσεις των παιδιών όταν ποδηλατούν.

Η ποδηλασία είναι μία διασκεδαστική ασχολία για κάθε παιδί, μιας και το ποδήλατο θεωρείται σαν ένα από τα βασικά παιχνίδια που αγοράζει κάθε γονιός στο παιδί του ,είναι αυτό που του χάρισε για πρώτη φορά την αίσθηση της αυτονομίας και της ελευθερίας, κάτι που σίγουρα ξανανιώθετε κι εσείς κάθε φορά που σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε ποδήλατο . Τι γίνεται όμως τώρα που χειμωνιάζει και ο καιρός δεν βοηθάει για τις εξορμήσεις στην φύση με τα ποδήλατα;

Εμείς στο Kinesis-Gym σεβόμενοι τις ανάγκες των παιδιών έχουμε δημιουργήσει κάτι πολύ πρωτότυπο συνδυάζοντας διασκέδαση και γυμναστική .Το Cycling Kids (Ποδηλασία εσωτερικού χώρου για παιδιά) είναι το νέο τμήμα που εγκαινιάζει το γυμναστήριο μας για πρώτη φορά στην πόλη μας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7- 15 χρονών , η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην Indoor Cycling Hall του γυμναστηρίου. Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών προστίθεται στις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη στις 18:00-19:00. Προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους να δοκιμάσουν και τους προτρέπουμε να κάνουν την ζωή τους ….ποδήλατο.

* Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM instructor με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου. Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP,RPM, STEP​, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ, όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.