Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Ελληνίδα Μάνα


Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Χτυπάει το ξυπνητήρι. Τ’ είναι τούτο; Που βρίσκομαι; Όχι μωρέ… ξέχασα να το απενεργοποιήσω… Σάββατο αφού. Ευτυχώς το είχα στο σιγανό. Ας γυρίσω πλευρό… έχει και ψυχρούλα… ότι πρέπει για παπλωματάκι και χουζούρι…και αυτό το μαξιλάρι σκέτο πούπουλο… 


Είμαι στον Παράδεισο είμαι… ΖΖΖΖ…

Ακούγονται ποδοβολητά και Nickelodeon στη διαπασών.

Σηκώνομαι νευριασμένη!

Έλεος ρε παιδιά… ησυχία δεν έχετε!

Τις καθημερινές από τα πόδια σας τραβάμε να ξυπνήσετε, σήμερα το μάτι σας γαρίδα. Και καλά… εσείς ξυπνήσατε … έπρεπε να ξυπνήσει και όλη η οικοδομή μαζί σας; Καθίστε ήσυχα και ωραία στο δωμάτιο σας και χουζουρέψτε ή παίξτε. Αλλά Όχι… να ξυπνήσουμε και τη μανούλα. 

Σεβασμός μηδέν… έτσι… ναι… φυσικά… μια μέρα έχει και η μανούλα λίγο να κοιμηθεί… να την ξυπνήσουμε! Αχ! Τι να πω βρε…. τι να πω… έτσι σας μεγάλωσα εγώ; Που έχω γίνει θυσία να μη σας λείψει τίποτα… που με έχετε κάνει δουλάρα όλη μέρα να τρέχω από πίσω σας. Κρέπα θέλει ο γιόκας μου; Αλμυρή ή γλυκιά, ρωτάει η μανούλα . 

Τυροπιτούλα θέλει ο γιόκας μου; Να βγάλει τον πλάστη για τα χειροποίητα φύλλα, η μανούλα. Να στρώσω τα μοσχομυριστά σας τα σεντόνια και να συμμαζέψω τα φρεσκοσιδερωμένα σας τα ρούχα. Και τα χεράκια της μανούλας ζαρωμένα …χάλια από τα νερά και τις δουλειές. Και σαν αλαφιασμένη η μανούλα από δω και από εκεί και ηρεμία να μην έχει. 

Τι σας έχει λείψει βρε; Τι; Αλλά… ένα Σάββατο που μπορεί λίγο να ξεκουραστεί η μανούλα … να κλείσει τα μάτια της μια ωρίτσα παραπάνω πριν τη λαϊκή, μπορεί; Όχι δεν μπορεί… γιατί δεν τη σκέφτονται τα παιδιά της… γι’ αυτό!

Μαμά… να σου πω κάτι… Παρασκευή σήμερα… έχει πάει οκτώ παρά… θα φάμε πρωινό ή όχι; Ξεκινάει το σχολείο σε λίγο…

………… Ναι, αγόρι, μου… φυσικά! Μελάκι να βάλω στο γαλατάκι; Ναι, ναι… ότι πρέπει για το λαιμουδάκο!

Αααα… και που ‘σαι… τη μάλλινη ζακέτα να βάλεις! Έχει μια υγρασία έξω… πιρουνιάζει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.