Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Με το σκεπτικό ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση της καλής υγείας και δεδομένου ότι το σχολείο οφείλει να παρέχει γνώση επί του θέματος, πήραμε αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16-10-2016) για να περάσουμε ένα χρήσιμο μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Οργανώσαμε μια εκστρατεία ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν βιωματικά τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε τμήμα ετοίμασε πρωινό γεύμα και έφαγαν όλοι μαζί, εξερευνώντας παράλληλα τις γνώσεις τους κι ανταλλάσσοντας πληροφορίες, σε μια εποικοδομητική ιδεοκαταιγίδα. Στη συνέχεια συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας πάνω στην υγιεινή διατροφή και κατασκεύασαν εικαστικά έργα με το ίδιο θέμα.

Στο δεύτερο διάλειμμα είχαμε την ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ, την οποία ευελπιστούμε να καθιερώσουμε κι η πρωτοβουλία μας αυτή να πιάσει τόπο και να φέρει θετικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Αφού αναφερθήκαμε ξεχωριστά στην αξία των φρούτων για την υγεία μας, μιλήσαμε για τα φρούτα της κάθε εποχής κι απολαύσαμε τα φρούτα του φθινοπώρου.

Με την ευκαιρία αυτής της εκστρατείας για την υγιεινή Διατροφή συζητήσαμε και για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, καθώς και τον υποσιτισμό και τη λιμοκτονία συγκεκριμένων περιοχών του πλανήτη μας, καθώς και για το πώς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε κάπως στην ανακούφιση των πιο άτυχων συνανθρώπων μας.

Ακόμη, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος ένταξης των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης, «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου», φιλοξενήθηκαν για το πρωινό γεύμα από τους «μεγάλους αδερφούς» τους, συμπλήρωσαν μαζί φύλλα εργασίας και είδαν βίντεο σχετικά με τη διατροφή, κατάλληλα για την ηλικία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.