Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί για την αναδιάρθρωση-αναδιάταξη υπηρεσιών Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
"Η Ένωσή μας επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης επαναλαμβάνοντας τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας όπου έχουμε αποστείλει στην ηγεσία μας. Προτάσεις προερχόμενες από αστυνομικούς που υπηρετούν πολλά έτη στην περιοχή γνωρίζοντας τις ανάγκες αστυνόμευσης καλύτερα από κάθε άλλον.


Πρωτίστως θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις στην Δ.Α Κιλκίς. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιαδήποτε μείωση οργανικών θέσεων όπως έγινε με την τελευταία κατάργηση οργανικών θέσεων στο σώμα της 'Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να καταργηθούν πλέον των πενήντα θέσεων στην Δ.Α Κιλκίς. Με την αναδιάταξη των Υπηρεσιών θα πρέπει να διασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις ως έχουν.

Επιπλέον η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο Κιλκίς αλλά και η συγχώνευση των δύο συνοριακών τμημάτων και η μεταφορά τους εκτός κατοικημένης περιοχής με το πρόσχημα της καλύτερης αστυνόμευσης, εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού θα πέσει στο κενό. Το μοντέλο αστυνόμευσης που οραματίζονται θα καταρρεύσει συντόμως χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, την διόγκωση της γραφειοκρατίας αλλά και την επιφόρτιση της Ελληνικής Αστυνομίας με αλλότρια καθήκοντα.

Εξ αρχής προτείναμε την ίδρυση ενός ενδυναμωμένου Αστυνομικού Τμήματος στα διοικητικό όρια του νομού Κιλκίς με το νομό Θεσσαλονίκης εν αντιθέσει με την προτεινόμενη συγχώνευση των Α.Τ. Νέας Σάντας και Α.Τ. Μαυρονερίου στην Δ.Α Κιλκίς.

Με την ίδρυση ενός τέτοιου τμήματος θα επιτευχθεί καλύτερη αστυνόμευση, πρόληψη αλλά και καταστολή της εγκληματικότητας, επισημαίνοντας ότι θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι ίδιοι λόγοι επιβάλουν την παραμονή των δυο συνοριακών τμημάτων στις δύο ακριτικές κοινότητες Ευζώνων και Ειδομένης."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου