Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκληση στελέχωσης Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής

Δελτίο τύπου  Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής 
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 164 παρ. 5 του ν. 4389/2016 (Φ.Ε.Κ.94 τεύχος Α΄) εκδίδουμε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
1. Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (Γ.Γ.Ψ.Π.) είναι αυτοτελής Δημόσια Υπηρεσία, που υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Συστάθηκε με τον νόμο 4389/2016 (άρθρα 159-169) και έχει ως αποστολή: 

α. την κατάρτιση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής (Ε.Ψ.Σ.), με συγκεκριμένους στόχους για τη διείσδυση και ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη δημόσια διοίκηση και σε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, 

β. τον ενιαίο σχεδιασμό, συντονισμό και παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων και έργων ψηφιακής ανάπτυξης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όλων των φορέων του Δημοσίου, για την επίτευξη των στόχων της Ε.Ψ.Σ. 

2. Προκειμένου η Γ.Γ.Ψ.Π. να ανταποκριθεί στην αποστολή της, απαιτείται οι μονάδες που λειτουργούν στο εσωτερικό της (άρθρ. 162-164 του ν. 4389/2016) να στελεχωθούν από ισχυρές επιστημονικές ομάδες εξειδικευμένων στελεχών της δημόσιας διοίκησης με αυξημένες δεξιότητες. Για το σκοπό αυτό, προβαίνει σε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων με απόσπαση μονίμων ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων που σήμερα υπηρετούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται συνολικά σαράντα τέσσερις (44) θέσεις κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε., βαθμών Α’ – Δ’, με κλάδους ή ειδικότητες ως εξής: Πληροφορικής ή σχολών Θετικών ή Τεχνολογικών Επιστημών με εξειδίκευση στην πληροφορική (τριάντα έξι θέσεις), με γνώσεις και εμπειρία σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω αντικείμενα: 

αρχιτεκτονική – μηχανική πληροφοριακών συστημάτων, αντικειμενοστρεφής ανάλυση, σχεδίαση και προγραμματισμός, προγραμματισμός – τεχνολογίες διαδικτύου, βάσεις δεδομένων, ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, δίκτυα Η/Υ και τηλεπικοινωνίες, υπολογιστικά πλέγματα και κατανεμημένη πληροφορική, διοίκηση / διαχείριση (project management) - ποιοτικός έλεγχος έργων Τ.Π.Ε. 

Διοικητικού – Οικονομικού ή Διοικητικού – Λογιστικού (πέντε θέσεις), εκ των οποίων οι δύο θέσεις κατά προτίμηση αποφοίτων Οικονομικών Επιστημών, με εμπειρία σε θέματα προϋπολογισμού και μισθοδοσίας και οι τρεις θέσεις υπαλλήλων με εμπειρία σε θέματα διοικητικής οργάνωσης και ανθρωπίνου δυναμικού. 

Νομικού (Δύο θέσεις) με γνώσεις σε θέματα Τ.Π.Ε., συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και σε θέματα Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων και Δικαίου Κρατικών Ενισχύσεων. 

Δημοσιογράφου (Μία θέση) με γνώσεις σε θέματα Τ.Π.Ε. 

Για όλες τις θέσεις απαιτείται άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής. 

3. Πρόσθετα προσόντα που θα ληφθούν υπόψη για την τελική επιλογή είναι: μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, αποφοίτηση από τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, προϋπηρεσία σε κεντρικές θεματικές διευθύνσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων, εμπειρία στο σχεδιασμό, στην αξιολόγηση και υλοποίηση κρατικών πολιτικών, προϋπηρεσία σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, μελέτες, δημοσιεύσεις και συνέδρια, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και διοίκησης έργου, επιτελική εμπειρία. 

4. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλοι οι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για τους οποίους δεν συντρέχουν τα κωλύματα απόσπασης της παρ. 6 και της παρ.9, άρθρου 68, ν. 3528/2007, ως ισχύει, και δεν εκκρεμεί εις βάρος τους ποινική ή πειθαρχική δίωξη. 

Οι πράξεις αποσπάσεων διενεργούνται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με απόφαση του Πρωθυπουργού ύστερα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

5. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 20 Σεπτεμβρίου 2016, είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 18346, Μοσχάτο, κατά τις εργάσιμες μέρες και τις ώρες από 10:00 έως 14:00 είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή με απόδειξη στην ως άνω διεύθυνση είτε με την αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gen_gramm@gsdp.gr. 6. 

Η αίτηση θα συνοδεύεται απαραίτητα από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρεται λεπτομερειακά η επαγγελματική εμπειρία με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που έχουν υπηρετήσει οι ενδιαφερόμενοι και τα αντικείμενα που έχουν χειρισθεί και υπεύθυνη δήλωση για την πιστότητα του περιεχομένου του.

7. Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων αποσπάσεων, θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη και αξιολόγηση των υποψηφίων από επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής. 

8. Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους με e-mail για την αποδοχή ή μη των αιτήσεων τους. 

9. Οι φορείς στους οποίους αποστέλλεται η παρούσα ανακοίνωση παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν σε όλους τους υπαλλήλους τους καθώς και στους εποπτευόμενους ή υπαγόμενους σε αυτούς φορείς (Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ του ευρύτερου δημόσιου τομέα). 

Ιδιαίτερα τα Υπουργεία παρακαλούνται για την άμεση ενημέρωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών καθώς και των φορέων που εποπτεύονται ή υπάγονται σε αυτά. Επίσης, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται για την άμεση διαβίβαση της παρούσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού χωρικής αρμοδιότητάς τους.

10. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής στα τηλέφωνα: 210 – 480 3255 και 210 – 480 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.