Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η ταινία "Ο κύριος Χολμς" στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς



Την Πέμπτη 25 & την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 και με ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ, συνεχίζονται  προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” ! Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπιλ Κόντον σκηνοθετεί τον Ιαν Μακ Κέλεν που μεγαλουργεί, σε μια ακαταμάχητα συγκινητική ταινία για τις άλυτες υποθέσεις της ίδιας της ζωής.

“Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΛΜΣ” (Mr. Holmes)
Ξεχάστε όλους τους Σέρλοκ Χολμς που έχετε δει και υποκλιθείτε στον «Mr. Holmes» του Ιαν ΜακΚέλεν ! Μια γλυκύτατη, ελεγειακή και γνήσια ενδιαφέρουσα ταινία με τον πρωταγωνιστή του «Θεοί και Δαίμονες» Ίαν ΜακΚέλεν να ενσαρκώνει τον ωραιότερο Σέρλοκ Χολμς που είδαμε ποτέ στο σινεμά !

Μία πολύ διαφορετική ματιά στον κόσμο του διάσημου ντετέκτιβ… Το 1947, ένας ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης - πριν να είναι αργά.

Ο Μπιλ Κόντον και ο σεναριογράφος του κατορθώνουν και διοχετεύουν

στο φιλμ τόση ανθρωπιά και κατανόηση, ώστε η παρακολούθηση της ταινίας να αποτελεί, εκτός από πρώτης τάξεως ψυχαγωγία και μια διαρκή εναλλαγή ανάμεσα στο χαμόγελο και τη συγκρατημένη συγκίνηση με υπέροχα πλάνα που εναλλάσσονται από την πανέμορφη φύση. Ένα κινηματογραφικά άρτιο αποτέλεσμα.

Ευλογημένη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο 75χρονος Ίαν Μακ Κέλεν σημαδεύει με το γαλαζόχρωμο και σπιρτόζικο βλέμμα του κάθε πλάνο και στέκει μαγνητικός σε έναν από τους ομορφότερους ρόλους που ευτύχησε να ενσαρκώσει στον κινηματογράφο.

Εδώ υποκλινόμαστε στον καταπληκτικό Βρετανό ηθοποιό !

Ο «Mr. Holmes» ανήκει ολοκληρωτικά στο μεγαλείο του Ιαν ΜακΚέλεν που εδώ έρχεται με φόρα οδοστρωτήρα για να θυμίσει πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς on earth (και on middle earth). Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο ΜακΚέλεν κουβαλάει στους ώμους του αιώνες λογοτεχνίας, σινεμά και βρετανικού φλέγματος και παραδίδει τον Σέρλοκ Χολμς, όπως δεν τον έπαιξε ποτέ κανείς - με την απόλυτη γνώση της τάξης, της ελαφρότητας και της εγγενούς σοφίας του.

Ο Ίαν ΜακΚέλεν έχει τιμηθεί με περισσότερα από 50 Βραβεία για τις ερμηνείες που έχει δώσει στον περίπου μισό αιώνα της καριέρας του. Είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμος ως «Magneto» στις ταινίες «X-Men» και ως Γκάνταλφ στις τριλογίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «The Hobbit». Το 1991 χρίστηκε ιππότης για τη συνολική συνεισφορά του στο θέατρο. Το 2008 η Βασίλισσα της Αγγλίας τον διόρισε Εταίρο της Τιμής για τη συνεισφορά του στις τέχνες και τον αγώνα για ισότητα.

“Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΛΜΣ” (Mr. Holmes)
· Πρωταγωνιστούν: Ιαν ΜακΚέλεν, Μάιλο Πάρκερ, Λόρα Λίνεϊ, Χάτι Μόραχαν

· Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον

· Σενάριο: Τζέφρι Χάτσερ

· Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ

· Χώρα παραγωγής: Μεγ. Βρετανία, Η.Π.Α.,

· Διάρκεια: 104 λεπτά / Έγχρωμο

· Διανομή: Seven Films













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.