Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Πόκεμον… φύγον απ΄ αδακά!


Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Και ναι… είναι γεγονός! Είμαστε και επισήμως πανύβλακες! Και με τη βούλα βρε αδερφέ… πώς το λένε… καμιά ελπίδα να σωθεί η ανθρωπότητα! Ο νέος εθισμός που έχει τρελάνει κόσμο… να κυνηγάς με το κινητό σου πόκεμον, τον κιτρινιάρη, χλεμπονιάρη πίκατσου και την οικογένεια του, έλεος! 

Ζεις λέει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας και μπούρδες. Ήδη ένας νεκρός από το χαζοπαίχνιδο. Έχουν και χοτσπότ οι κινούμενες μπογιές… άκουσον, άκουσον! Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας; Να αποχαιρετίσω και τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα που μου έμειναν, τη φλατζοκαμμένη!

Προχωράς στο δρόμο και σου ‘ρχονται τα ζόμπι πάνω σου. "Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα’’ τώρα και στην πόλη σας. Η επέλαση των βαρβάρων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ούτε που κοιτάνε… σε σκουντάνε, σε ρίχνουν, περνάνε από πάνω σου… τίποτα. Εκεί… με το βλέμμα καρφωμένο στο κινητό, διασωληνωμένοι στην εξωπραγματική τους ηλιθιότητα. Ψάχνουν τα πόκεμον και όταν τα βρούνε λέει, ρίχνουν τα πόκεμπολ λέει, για να τα αιχμαλωτίσουν και εκεί φαίνεται ο καλός ο κυνηγός. Τρανή δουλεία που λένε και στο χωριό μου.

Μπορεί να τα βρεις παντού. Στο δρόμο,στο σιντριβάνι, στο μπαλκόνι του γείτονα, στο καλάθι των άπλυτων, δίπλα στην λεκάνη την ώρα που κάνεις την ανάγκη σου, μέσα στην κατσαρόλα με τις μπάμιες. Ήμαρτον Παναγία μου! Το κινητό σου δίνει χάρτη, πόσο κοντά είναι, πόσο μακριά… αν αυτό που είναι κοντά σου είναι σπάνιο θα λιώσεις τρία ζευγάρια παπούτσια για να φυλακίσεις το επόμενο. Και άλλα τέτοια ωραία πράγματα. Η χαζομάρα σε όλο της το μεγαλείο.

Βγείτε έξω ρε… κυνηγήστε τη ζωή… αρπάξτε την απ’ τα μαλλιά. Βρεθείτε με φίλους πραγματικούς… πείτε δυο κουβέντες, γελάστε, αγκαλιαστείτε, φιληθείτε… ΖΗΣΤΕ! Βγείτε στις πλατείες και στα πάρκα για κυνηγητό αληθινό. Και όχι για κυνήγι μαϊμού. Να πάρετε ανάσες, να ανοίξει το πνευμόνι, να χτυπήσει η καρδιά δυνατά, να τρέξει ιδρώτας. Βγείτε από το μάτριξ και καλωσορίστε την πραγματική ζωή, με αληθινούς ανθρώπους με σάρκα και οστά. Αφήστε τα τέρατα και τα παραμύθια κατά μέρος.

Πόκεμον… ΦΥΓΟΝ ΑΠ΄ΑΔΑΚΑ! Στο κλουβί σου και γρήγορα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.