Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ίδρυση έδρας Μακεδονικής Παράδοσης & Ιστορίας.

Δελτίο τύπου  της Π.Ο.Π.Σ.Μ.
Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Π.Ο.Π.Σ.Μ.) εκπροσωπούμενης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Τάτσιο και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη κ. Αχιλλέα Ζαπράνη.

Στόχοι της συνεργασίας είναι:

- Ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για τη διαμόρφωση πολιτικής ανάπτυξης κοινών ή/και συμπληρωματικών δράσεων μεταξύ των δύο φορέων.
Συντονισμένες ενέργειες δικτύωσης και προβολής των κοινών δράσεων των δύο φορέων με δίκτυα και φορείς του εξωτερικού
Συντονισμό ενεργειών για την κοινή προβολή των απόψεών τους σε εθνικά, περιφερειακά και κοινοτικά θεσμικά όργανα
Ανάληψη δράσεων των δύο φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς συναφούς ή συμπληρωματικής αρμοδιότητας που δραστηριοποιού-νται στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας.
Αξιοποίηση και συνεργασία χρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) προγραμμάτων.

v Κοινές δράσεις-συνεργασίες, ιδίως με τα Τμήματα: Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου.
Συνεργασία σε προγράμματα «Διά βίου μάθησης».
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης.
Κοινός σχεδιασμός και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Προτεραιότητες αποτελούν:
1/ Δημιουργία έδρας Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος.

2/ Εκδοτική συνεργασία με την ανάθεση στον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου ειδικών εκδόσεων.

3/ Συνδιοργάνωση Συνεδρίων, Συμποσίων, Ημερίδων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, με θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας επιτυγχάνεται ένας από τους βασικούς στόχους της Π.Ο.Π.Σ.Μ.: Η επιστημονική στήριξη σε καίρια ζητήματα που είχαν τεθεί με την ίδρυσή της, όπως η διαφύλαξη της γνήσιας μακεδονικής παράδοσης από ακούσιες ή εκούσιες αλλοιώσεις, σε θέματα μουσικής, χορών, τοπικών ενδυμασιών, ηθών και εθίμων.

Είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση δημιουργίας της Ομοσπονδίας μας επί δεκαετίες δημιούργησε στρεβλώσεις, παρερμηνείες, αλλοιώσεις στην γνήσια μακεδονική παράδοση, η οποία προέκυψε μέσα από πολιτισμικές και πολιτιστικές διαδικασίες του Ελληνικού λαού στο διάβα των αιώνων και αποκρυσταλλώθηκε στις μνήμες των Μακεδόνων Ελλήνων, εκφράστηκε στην πράξη με την θαυμαστή πολυμορφία και τον μοναδικό πολιτισμικό της πλούτο που την χαρακτηρίζει.

Ελπίζουμε με την βοήθεια όλων το όραμά μας θα γίνει πραγματικότητα. Να μη λησμονούμε ότι σκοπός μας δεν είναι η συντήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά και διάδοση της φλόγας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.