Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

«Εἴμαστε παλαβοί ἐμείς οὶ Ἑλληνες, ἁλλά ἔχουμε γνωστικό Θεό καί Αὐτός θά μᾶς σώσει»

Μήνυμα Αναστάσιου Καζαντζίδη
για τον Εορτασμό της 21ης Ιουνίου 2013
"Συμπληρώνονται 103 χρόνια από την επική Μάχη και την απελευθέρωση του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 την φονικότερη και πιο καθοριστική μάχη των δύο Βαλκανικών πολέμων.

Η Μάχη του Κιλκίς έκρινε σε μεγάλο βαθμό την τύχη της Ελληνικής Μακεδονίας και λόγω των ειδικών της συνθηκών έχει χαραχθεί με "χρυσά" γράμματα στην Ιστορία της Πατρίδας μας και αποτελεί έκτοτε σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Εθνος στους αγώνες του για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Οι πολύ μεγάλες απώλειες (περίπου 10.000 χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές έπεσαν στον στίβο της μάχης - 5.928 εκ των οποίων οι ελληνικές απώλειες) αποδίδονται πλήρως στο τηλεγράφημα του Γενικού Στρατηγείου την 22α Ιουνίου που αναφέρει χαρακτηριστικά: "Αι απώλειαί μας ήσαν ανάλογοι προς το μέγεθος και την σφοδρότητα του τρομερού αγώνος. Η περιφανής αύτη νίκη των ελληνικών όπλων, εξηγοράσθη μεν διά πολλού αίματος, τ' αποτέλεσμα αυτής είνε τοιαύτα, ώστε να επιδράσωσιν επί της όλης εκστρατείας και να εξασφαλίσωσι την ησυχίαν και ασφάλειαν της Χώρας".

Σήμερα 103 χρόνια μετά γιορτάζουμε τους Ηρωες προγόνους μας που με σθένος, πίστη και έχοντας στην καρδιά τους φυλαγμένα καλά τις Αξίες και τα Ιδανικά της Πατρίδας "έπεσαν" στο πεδίο της Μάχης προκειμένου εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.

Σήμερα που και πάλι ο Ελληνισμός έχει να αντιμετωπίσει έναν άλλον εχθρό τον οικονομικό, πιο ύπουλο και πιο επικίνδυνο, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υποτάξει καθετί χωρίς να υπολογίζει τίποτα παρά μόνο την ευημερία των αριθμών και των αγορών.

Στον αγώνα αυτό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με παρακαταθήκη τις ένδοξες αυτές σελίδες της Ιστορίας και με Πίστη και Αγάπη για τα Άγια αυτά χώματα της Πατρίδας μας θα βγουν πάλι νικητές παρά τις ταπεινώσεις και τις οικονομικές "θυσίες" στο βωμό των δεικτών. Γιατί πολύ απλά «Εἴμαστε παλαβοί ἐμείς οὶ Ἑλληνες, ἁλλά ἔχουμε γνωστικό Θεό καί Αὐτός θά μᾶς σώσει» όπως ἔλεγε ο Γέρος του Μοριά Θ. Κολοκοτρώνης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.